Crna Gora
RINA
Crna Gora

RINA

Crna Gora , Foto: RINA

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin najavila je pojačane kontrole od vikenda, posebno u ugostiteljskim objektima. Ona je u emisiji „Boje jutra“ rekla da su dosta upozoravali i da sada moraju represivnije da deluju.

„Imamo veći broj gostiju, i broj zaraženih lica, moramo se pridržavati i poštovati mere NKT-a“, istakla je inspektorka Šljivančanin.

Pročitajte:

Kaže da su izdali 55 prekršajnih naloga od 57.050 eura i osam zahtjeva za prekršajni postupak.

„Od 1. maja izvršili smo 2.728 inspekcijskih nadzora, a utvrdili 3221 nepravilnost. Pored kršenja mjera NKT-a, utvrdili smo da veći broj subjekata svoj rad počinje bez odobrenja , i ove godine ih je mnogo veći u odsnosu na prethodne. Četrnaest objekata je zapečaćeno“, istakla je Šljivančanin.

Osim otvaranja objekata bez odobrenja, tu je i neizdavanje fiskalnog računa , što je ove godine zastupljenije u odnosu na ranije.

„Gosti nam se žale da ugostitelji naplaćuju više svoje usluge od onih koje piše u cjenovniku. Apelujem na ugostitelje da svoje cijene koje su u cjenovniku usklade sa cijenama u kasi. Takve subjekte proslijedićemo Poreskoj upravi“, naglasila je Šljivančanin.

Šljivančanin kaže da su takođe primjetili da na crnogorskim kupalištima nema dovoljno spasioca, te najavljuje i kontrolu plovnih vozila i skutera.

Preporučujemo:

 .

Da li biste letovali u Crnoj Gori da su granice otvorene?

 

Komentari (5)

zagor

13.08.2020 12:43

Veci broj gostiju??? 35???Bolid

rea

13.08.2020 14:13

Tražili ste,gledajte!

Mima

13.08.2020 20:09

Ko vas terao da odete u CG.....da mi plate ne bih tamo letovala

Marija

13.08.2020 21:37

Šta je s ovim ljudima? Em nemaju gostiju, em i to što imaju pokušavaju da oteraju. Kažnjavaju ih na svakom koraku, pokušavajući da izvuku svaku paru od njih a pritom, što više para daju na kazne, kraće će ostati, na to ne računaju? U stvari, oni bi najsrećniji bili da im i ne dođete, a da im date pare. Zato više ne idem tamo. U stvari, ove godine ne idem nigde. Ostajem u Beogradu i kad mi baš dođe do toga da odem negde da se brčnem, otići ću u neki intimni spa centar. Dovoljno.

KIKI

14.08.2020 01:09

DOSTA BRE PRAZNE PRIČE , ZNATE DA JE OVO SITO I REŠETO ZA SLEDEĆU SEZONU