AMERIKANCI STRAHUJU, SENATORI PISALI DRŽAVNOM SEKRETARU Crna Gora je u velikoj opasnosti! Čeka je sudbina Džibutija i Šri Lanke!

Šta povezuje Džibuti, Šri Lanku i Crnu Goru osim izlaza na more?

Crna Gora - Brazil
Foto: EPA/Fazry Ismail

 

* Crnoj Gori navodno preti dužničko ropstvo

Pročitajte još

* Tu sudbinu deli zajedno sa Džibutijem i Šri Lankom

* Sve tri države imaju jednu zajedničku stvar - istog kreditora

Crna Gora je jedina zemlja Evrope i jedina članica NATO-a koja se nalazi u navodnom riziku od dužničke zamke Kine, prenosi Radio Slobodna Evropa. Šta povezuje Džibuti, Šri Lanku i Crnu Goru osim izlaza na more?

Džibuti

Džibuti je od 2013. godine uzeo oko 1,4 milijardi dolara kredita od kineske Exim banke, što je do 2018. godine dupliralo javni dug na 71 odsto BDP-a te afričke države.

Tim novcem kineske kompanije su gradile železnicu i luku. Kina je 2018. godine preuzela upravljanje delom luke Doraleh u Džibutiju. U istoj luci je 2017. godine otvorila svoju prvu vojnu bazu u inostranstvu.

NLO IZNAD BERANA?! Crnogorci u panici! Misteriozna pojava na nebu uznemirila sve! (VIDEO)

Šri Lanka

Šri Lanka je od 2006. do 2016. godine uzela oko milijardu dolara kredita od kineske Exim banke. Tim novcem su kineske kompanije izgradile luku Hambantota. Pošto Šri Lanka nije mogla da vrati kredit, istu luku je 2017. godine ustupila Kini na 99 godina korišćenja.

MARIJU ODBROJAVAJU POSLEDNJE DANE! Otpušten je kao zdrava beba, a tri dana kasnije je počela agonija! Sada ima 18 dijagnoza: Ništa ne može da se uradi, poslaćemo ga kući da umre na miru! (FOTO)

Crna Gora

Crna Gora je 2015. godine uzela 944 miliona dolara kredita od kineske Exim banke. Tim novcem kineska kompanija CRBC gradi deo autoputa. 14 - godišnja otplata kredita počinje 2021. godine, bez zaštite od valutnog rizika.

Kineski zvaničnici više puta su istakli zainteresovanost za luku Bar.

Građani budite svesni opasnosti! Rizično je i po zdravlje i za život!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. G. DATUM I VREME: 12.11.2019. 15:02 - 12.11.2019. 15:08 U Dubrovniku udari juga dostigli 143 km/h. Zagreb, Hrvatska, Foto: Printscreen/YouTube Za dobar deo Hrvatske danas je proglašen crveni meteoalarm, a u Dubrovniku je izdato posebno uzporenje na opasnost od juga čiji su udari na pojedinim mestima dostigli čak 143 km na sat.

Ove tri države navode se kao primeri rizika od dužničke zamke Kine.

U pismu grupe američkih senatora državnom sekretaru SAD 2018. godine i u studiji Centra za globalni razvoj iz Vašingtona, Crna Gora je jedina evropska država od osam zemalja koje su u opasnosti od kineskog dužničkog ropstva.

BONUS VIDEO: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: flamantes
  13/11/2019 - 09:45
  Naravno da su u ugovoru navedeni i zaštitni mehanizmi.
 • Korisnik: Ja
  13/11/2019 - 08:10
  Koliko vidim, i Srbija je na istom putu...
 • Korisnik: mile
  13/11/2019 - 07:48
  Naravno, američko dužničko ropstvo je sasvim u redu...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi