Dritan Abazović
Youtube printscreen
Dritan Abazović

Youtube printscreen

Dritan Abazović, Foto: Youtube printscreen

Abazovićeva partija najavila je još pre izbora saradnju sa prosrpskom koalicijom "Za budućnost Crne Gore" i koalicijom Alekse Bečića, koje su na jučerašnjim izborima, po preliminarnim podacima osvojile 27, odnosno 10 mesta u parlamentu. Sa četiri mandata koalicije "Crno na bijelo" to je ukupno 41 mandat, koliko iznosi natpolovična većina u crnogorskom parlamentu.

ANKETA: Da li je došao kraj vladavini Mila Đukanovića?

 

Uz vatromet, baklje i skandiranje "pobjeda, pobjeda", Abazović je okupljenima poželeo "srećnu slobodu" na koju su, kako je rekao, čekali.

"Trideset godina smo čekali da se smeni vlast, mnogi nisu verovali, ali ovi ljudi ovde su verovali. Svima neka je srećno. Rekli smo da ćemo ispisati istoriju i ispisali smo je. Mafija više neće vladati Crnom Gorom", poručio je Abazović.

Preporučujemo i:

Znali smo, naveo je, da ćemo biti "gejm čendžeri", iako smo bez novca, pobedili smo samo znanjem.

"Crna Gora je zaslužila da je u narednom periodu vodi ekspertska vlada, raduje me što to prihvataju i druge kolege iz opozicije. Želeli smo slobodu. Evo, uzmite je, zaslužili ste", rekao je Abazović.

Predsednik Crne Gore i prvi čovek DPS Milo Đukanović potvrdio je sinoć da njegova partija zajedno sa mandatima manjinskih stranaka i partnerima iz SD i SDP ima 40 poslanika u budućem parlamentu, što nije dovoljno da bi zadržali vlast.

Dve albanske koalicije osvojile su po jedan mandat u Skupštini Crne Gore.

Pročitajte još: