Mitropolit Amfilohije Radović
Youtube/Printscreen
Mitropolit Amfilohije Radović

Youtube/Printscreen

Mitropolit Amfilohije Radović, Foto: Youtube/Printscreen

 

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je posle Bogojavljanskog plivanja za Časni krst u Podgorici da je Crna Gora danas duhovni centar Evrope, a da su Morača i Ribnica postale reka Jordan.

Mitropolit Amfilohije je pozvao sve koji su sada na vlasti da ako hoće da budu naslednici kralja Nikole dođu da se krste sa svojim narodom i vrate se istinskim vrednostima, da se vrate "Bogu i narodu".

"Crna Gora je danas duhovni centar Evrope. Ovo je poziv svim evropskim narodima da se vrate sebi, apostolima Petru i Pavlu, velikim časnim ljudima koji su osveštali Evropu i Ameriku", kazao je Amfilohije.

On je novinarima rekao i da okupljanje naroda u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti nisu politički skupovi, kako ih je nazvao predsednik Crne Gore Milo Đukanović koji, kako je kazao, ne može ni znati šta je crkveno, a šta političko jer nije kršten.

Na pitanje da li to znači da neće pregovarati sa vlastima dok se Zakon povuče on je odgovorio potvrdno i dodao da je nemoguće razgovarati o nečemu što je "laž, nepravda i sram Crne Gore", prenele su "Vijesti".

On je pozvao Djukanovića da čuje glas naroda koji se bori za svoje svetinje.