Zdravko Krivokapić
Tanjug/Zoran Mirković
Zdravko Krivokapić

Tanjug/Zoran Mirković

Zdravko Krivokapić, Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Oni su na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine podržali predlog da novi premijer bude Zdravko Krivokapić, a predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

Na dnevnom redu su četiri tačke: Izveštaj Državne izborne komisije o rezultatima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore, izbor predsednika Skupštine Crne Gore, utvrđivanje broja potpredsednika i izbor potpredsednika Skupštine Crne Gore i izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Sednicom predsedava najstariji poslanik Miodrag Lekić (Mir je naša nacija), kome pomaže najmlađi poslanik Maksim Vučinić (Za budućnost Crne Gore).

Lekić je rekao i da dvojica poslanika podnose ostavke, i da će pre prelaska na dnevni red, biti određena pauza da se to i proceduralno reši.

Na sednici su verifikovani su mandati 81 poslanika. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, "Crno na bijelo" četiri, Albanska koalicija - Jednoglasno jedan mandat, DPS 30, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, Albanska lista jedan, i koalicija "Mir je naša nacija" deset mandata.

- Sve izborne radnje su sprovedene u skladu sa zakonom, zahvaljujem svima koji su u tome učestvovali. Predstavnici međunarodnih organizacija su pratili izbore i nisu utvrdili veće nepravilnosti. Akreditovanih medija je bilo 35 - rekao je predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović na početku zasedanja.

Pročitajte i: