Milo Đukanović
EPA
Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

Gost emisije Ćirilica popularnog voditelja Milomira Marića bio je, između ostalih, i Srđa Trifković, srpski i američki publicista, političar, istoričar i geopolitički analitičar.

Trifković je izneo svoje viđenje situacije u Crnoj Gori i istakao da se već nazire kraj vladavine predsednika te zemlje Mila Đukanovića.

Na konstataciju voditelja Milomira Marića da Milo ima veću podršku u NATO-u nego u EU povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti, Trifković je izrekao ime čoveka koji stoji iza Mila Đukanovića, a koji će ga i naslediti.

Srđa Trifković

screenshoot/Youtube

Srđa Trifković, Foto: screenshoot/Youtube

- Nema izgleda da bilo kome, pa ni Amerikancima odgovara večna vladavina Mila Đukanovića. Duško Marković sadašnji premijer je mnogo ozbiljniji igrač, a naročito u evroatlantskim strukturama. Milo Đukanović je već previše kompromitovan i samo je pitanje trenutka kada će biti pušten. Sa druge strane, Duško Marković se mnogo bolje kotira među zapadnim strukturama moći. On ima najbolje izglede i dovoljno jak uticaj da preuzme u potpunosti vladavinu Crnom Gorom posle Mila - zaključio je Trifković.