Internet kockanje
Shutterstock
Internet kockanje

Shutterstock

Internet kockanje, Foto: Shutterstock

Tamo nemaju baš velik izbor hrane za sondu. Kako sam ja kuvar, spremao sam joj doručak, ručak i večeru, to sam joj spremao i nosio, rekao je jednom prilikom Dino Ljutić (38) iz Zagreba. Njegova supruga Ana Mari (40) tada je tek bila rodila njihovog drugog sina. Bila je već teško bolesna i rodila ga je bez svesti. Nakon toga je bila u komi. Cela je Hrvatska saosećala s porodicomLjutić.

A sve je počelo još 2016. godine. Ana Mari, s drugim detetom u trećem mesecu trudnoće, počinje da oseća bolove u kičmi. Lekari veruju da je to išijas, ali nakon brojnih testova dijagnostikuju maligni tumor. Do februara, agresivni rak dojke proširio se njenim telom i hitno su je prevremeno porodili u ranom osmom mesecu trudnoće.

- Lekar je izašao. Rekao je: „Dino, sedi. Noge su mi oduzete. Rak se proširio po celom telu, ne znamo kolike su šanse da preživi “. Ja sam glup, želim da razgovaram, a ne mogu, usta, jezik, da stojim. Kažu da će pokušati da spasu dete i sa njom šta god da se desi. Ne mogu se kretati, ne mogu ništa da uradim, ali bolnica neumorno radi, pacijenti im dolaze, a ja moram da izađem - rekao je Dino medijima o svojoj noćnoj mori.

Da li Vi uplaćujete novac u okviru humanitarnih akcija?

 

A kada se tome više niko nije nadao, nakon spasavanja bebe, lekari na Rebru čine još jedno čudo i spašavaju i majku, mada sa teškim i trajnim posledicama. Mozak joj je bio ozbiljno oštećen i više nije mogla da čita ili piše.

Usledilo je teško lečenje, hemoterapija, a potom i alternativa, a hrabru majku je i dalje držala velika ljubav prema svojim dečacima, njenim sinovima Marku, koji je tada imao tri i po godine, Matiji koji je još bio beba i njegovoj supruzi Dini. Ana Mari se probudila iz kome. - Prvo što je učinila kad je došla sebi, uzela me je za ruku i stavila na srce i to je to. Ništa nije rekla. Prvo je to učinila - u suzama je rekao Dino.

Ponovo je izašao u javnost u septembru 2019. Molio je za pomoć u iznosu od 90.000 kuna da odvede ženu na pregled u stranu kliniku. Takođe je molio u decembru 2020. godine, tvrdeći da je Ana Mari imala rak u napredovanju. 24sata pouzdano saznaje iz svojih izvora da je u jednoj godini za bolesnu ženu prikupljeno 3,1 milion kuna.

Bonus video:

Međutim, naizgled brižni suprug imao je svojih „slabosti“. Često je bio dostupan u svim zagrebačkim kladionicama, posebno onima u Dubravi. Informacije o čoveku koji milione troši na kockanje ubrzo su stigle u Kancelariju za sprečavanje pranja novca. Pokrenuta je istraga. Trag novca je pronađen, pa su istražitelji ubrzo utvrdili da Dino prikupljeni novac troši na kockanje.

Znao je da potroši i 10.000 kn dnevno. - To mi je bio neka vrsta izduvnog ventila u onim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi moja supruga i deca legli u krevet, novac bih plaćao kladionicama na mreži “, rekao je istražiteljima. Uhapsili su ga. Preti mu zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Želeći da sakrije odakle mu novac i gde završava, Dino je sa jednog računa na svoj račun u jednoj banci prebacio 1,7 miliona doniranih kuna. Taj novac se koristio i za njegove dnevne potrebe, ali i za igre na sreću. Istražitelji su pronašli novac i sve saznali.

PROČITAJTE JOŠ: