Srđan Kolar
Privatna arhiva
Srđan Kolar

Privatna arhiva

Srđan Kolar, Foto: Privatna arhiva

Srđan Kolar je rekao kako će voditi afirmativnu kampanju kao i da će u svome radu biti govornik mira, međusobnog uvažavanja i kao i most između matične države Srbije i ovih krajeva

Predsednik vukovarske gradske organizacije SDSS-a Srđan Kolar izneo je okupljenim predstavnicima medija planove i ciljeve kojima će se voditi kao kandidat, ali i kao zamenik gradonačelnika iz redova srpske manjine, ukoliko dobije poverenje građana za tu funkciju.

– Osnovni cilj mi je zastupanje interesa srpske zajednice koja živi u gradu Vukovaru, na način da budem ravnopravan partner ljudima koji budu vodili ovaj grad u budućnosti, da se ne sakrivamo i ne prozivamo medijski jedni druge ispraznim floskulama, već da se uhvatimo posla onako kako treba i kako naše stanovništvo zaslužuje. Cilj mi je takođe i međusobno uvažavanje i poštovanje, kao i da Vukovar bude grad u koji ljudi dolaze, a ne odlaze, koji poštuje različitosti i neguje ono što predstavlja srpski narod u Vukovaru – rekao je Kolar.

Srđan Kolar

Privatna arhiva

Srđan Kolar, Foto: Privatna arhiva

– Mi nismo nikakva statistička greška. Moje ime nije funkcija, moje ima je ime čoveka koji se rodio u Vukovaru, živi u Vukovaru, moja deca ovde pohađaju nastavu po modelu A i tako želim da ostane, čak i da unapredimo međusobne odnose jer sam čovek dijaloga i tako ću funkcionisati u budućnosti – poručio je Kolar biračima.

Vukovarska gradska organizacija SDSS-a veliku pažnju pridaje i mladima, a jedan od planova je i otvaranje kluba mladih.

- Svedoci smo dešavanja u gradu koji nisu dobri, a to su međusobni vršnjački sukobi koji su motivisani određenom političkom elitom koja podržava takav odnos između srpskog i hrvatskog naroda. Pre svega, radi se o srednjoškolcima i mladima. Mnogi ove sukobe pripisuju tome što deca ne pohađaju nastavu zajedno. Po meni je to politička floskula, koja nema uporište ni u zakonima, ni u realnoj situaciji. Mi kao stranka i ja kao kandidat za zamenika gradonačelnika ćemo se boriti za centar mladih u Borovu naselju, mestu gde mladi najviše borave. To je naš projekat u kojem ćemo okupiti svu mladost i usmeriti ih na međusobno uvažavanje. Cilj nam je da mlade odvojimo od negativnog uticaja društvenih mreža – izdvojio je Srđan Kolar jedan od stranačkih fokusa.

Osim medijske konferencije, u 09.04 je u prostorijama SDSS-a u Vukovaru bilo veoma svečano jer su, povodom 24. godišnjice osnivanja vukovarskog SDSS-a, podeljene plakete i priznanja članovima koji su aktivni u stranci duže od 15 godina.

Osim predsednika GO SDSS Vukovar Srđana Kolara okupljenima se obratio i jedan od od osnivača Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović koji je podsetio na početke delovanja stranke, prve izbore i saborske dane.

Komentari (1)

zoran

13.04.2021 12:19

Grad koji su Srbi sravnili sa zemljom..