NA PRODAJU JE ČAK I REKA Cena imovine nekadašnjeg tuzlanskog giganta neverovatna

Na prodaju su dve poslovne zgrade i zemljišta uz njih, tri objekta fabrika, dvorište i reka.

TTU
TTU, Foto: printskrin youtube

Stečajni upravnik raspisao je javni oglas za prodaju imovine TTU d. d. Tuzla u stečaju. U tri lota prodaje se imovina Tvornica transportnih uređaja, ukupne vrednosti oko milion evra.

Prvi lot, koji je predmet prodaje četvrti put, obuhvataju nekretnine u ulici XVIII hrvatske brigade 25 u Tuzli. Reč je o objektima i zemljištu sa pripadajućom infrastrukturom, čija je početna cena 1.120.839,00 KM. Na prodaju su dve poslovne zgrade i zemljišta uz njih, tri objekta fabrika, dvorište i reka.

U drugom lotu prodaju se nekretnine koje se nalaze u naselju Mramor, a sastoje se od portirnice, upravne zgrade, proizvodno-remontne hale i stare radionice, pripreme materijala, stara (limena) hala, mašinsko održavanje, skladište plinova i gasova, zemljišta sa pripadajućom infrastrukturom.

Početna cena za ovu poslovno-tehničku celinu iznosi 868.320,00 KM.

Ovo je dvanaesta prodaja za nekretnine u okviru ovog lota.

U trećem lotu prodaju se nekretnine koje predstavljaju građevinsku parcelu na kojoj je izgrađen objekt odmarališta, ali je on u potpunosti devastiran. Parcela se nalazi u naselju Kiseljak u blizini jezera Modrac.

Ovo zemljište s devatsiranim objektom prodaje se po početnoj ceni od 21.911,00 KM.

U uslovima prodaje navedeno je da ponuđena cena ne može biti manja od utvrđene.

Nekretnine i pokretne stvari se prodaju po sistemu usmenog javnog nadmetanja, koje će se obaviti pred komisijom za prodaju, te će se istovremeno utvrditi najpovoljniji ponuđač i proglasiti kao izabrani kupac.

Ročište za razmatranje ponuda održaće se 3. novembra sa početkom u 11 sati. Rok za dostavljanje dokumentacije je do početka ročišta za prodaju.

Najuspješnji ponuđač, koji bude proglašen pobednikom, dužan je uplatiti kupoprodajnu cenu u roku od 30 dana od dana zaključenja javnog nadmetanja. U protivnom, gubi pravo na položeni depozit.

Podsetimo da je Upravna zgrada Tvornice transportnih uređaja (TTU) u stečaju prodata u oktobru prošle godine kompaniji Tuzla Remont za 1,5 miliona maraka, a ona je do danas potpuno renovinara i pretvorena u hotel.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi