Neum 2020
Printscreen Youtube / Tuzlanski
Neum 2020

Printscreen Youtube / Tuzlanski

Neum 2020, Foto: Printscreen Youtube / Tuzlanski

Ipak, postoji loša stvar koja se provlači kroz medije poslednjih dana, a to je "zamka u evrima".

Tako su u nekim hotelskim šopovima cene istaknute u evrima, a cifre su u dlaku iste kao u drugim radnjama gde su cene za iste artikle u markama.

Praktično, to znači da je u hotelima roba duplo skuplja nego u marketima. Takođe, prilično su skupi "domaći" suveniri kineske proizvodnje.

- Raduje nas dolazak hiljada turista iz Srbije. Beograd, Novi Sad, Užice, Pančevo samo su neki od gradova iz Srbije odakle svakodnevno stižu gosti u Neum. Dosta je i domaćih turista koji ranije nisu dolazili u naše mesto - ističe gradonačelnik Neuma Živko Matuško, prenose "Novosti".

Cene hrane i piće su veoma povoljne. Naravno, najskuplje je pečenje, jagnjeće ili teleće, za kilogram treba izdvoji oko 100 KM. Pice koštaju oko 10 km, a ćevapi i pljeskavice su najčešće šest maraka, dok sveža morska riba ide za 20 KM po porciji. Čašica domaće loze u većini lokala košta dve marke, espreso kafa od dve do dve i po marke, a čaša domaćeg vina oko četiri marke. Sokovi i pivo su oko tri marke.

Na plažama dnevni najam ležaljki košta od pet do šest maraka, ista je i cena suncobrana, ali u većini hotela i vila koje imaju svoju plažu ta je usluga za goste gratis. Kugla sladoleda se kreće oko 1,5 KM, dok je jednočasovni obilazak zaliva brodićem 10 KM. Vožnja mini-podmornicom se plaća 15 KM.