Seka Aleksić, Budva
PR
Seka Aleksić, Budva

PR

Ilustracija: PR

Navodeći da je popunjenost gradskih hotela tokom prazničnih dana iznosila oko 90 odsto, Rucović je danas novinarima rekao da su u Turističkoj organizaciji Budve, kao organizatoru manifestacije, prezadovoljni rezultatima.

"Po procenama policije, od 42.000 posetilaca koji su dočekali Novu godinu u Crnoj Gori, njih oko 28.000 bilo je u Budvi tako da smo više nego zadovoljni. U razgovoru sa starijim kolegama koji su u prethodnih 20 godina radili na organizaciji dočeka na otvorenom, shvatili smo da je Budva bila najposećenija upravo ovih dana", kazao je Rucović. Po negovim rečima, petodnevni muzički program na trgu ispred Starog grada bio je izuzetno uspešan.

Upitan da li je organizacija dočeka 2019. godine pokazatelj i za naredne godine, Rucović je ocenio da će biti teško ponoviti ovogodišnje rezultate.

"Ovo jeste recept za ubuduće ali moramo i nešto novo da smislimo jer su sve oči uperene u Budvu. Od nas se uvek očekuje nešto više, nešto novo a na nama je da vidimo šta je to novo što bi moglo ponovo da privuče posetioce u Budvu", kazao je Rucović.

Navodeći da je Crna Gora bila centar dočeka 2019. godine u regionu pošto su kako je rekao, i lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta i Bara organizovale dobar program, Rucović je ocenio da podatak da je više od polovine posetilaca Crne Gore u novogodišnjoj noći bilo u Budvi, "ipak govori sve".

Pročitajte još:

Novogodišnji muzički program u Budvi počeo je u petak, 28. decembra, a tokom pet večeri, na bini ispred Starog grada nastupilo je 15 izvođača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, BiH, Holandije, Engleske.

"Zahvalio bih se kolegama iz Turističke organizacije koji su učestvovali u realizaciji ovog ogromnog projekta, Upravi policije, Komunalnoj policiji, Parking servisu i drugim službama koji su zajedno sa nama organizovali događaj bez ijedne greške i incidenta, tako da je sve prošlo savršeno i u najboljem redu", dodao je Rucović.

On je najavio da je naredna manifestacija u Budvi tradicionalni karneval koji će biti održan na proleće.

"Potrudićemo se da opet privučemo veliki broj ljudi u Budvu. Tada će biti proleće i sve će biti još razigranije mada moram da kažem da nas je vreme i ovih dana poslužilo", dodao je pomoćnik direktora Turističke organizacije Budve.