Dino Merlin
Printscreen Youtube
Dino Merlin

Printscreen Youtube

Dino Merlin, Foto: Printscreen Youtube

Amar Češljar, bubnjar benda bosanskohercegovačkog pevača Dina Merlina, "izazvao je zgražavanje hrvatske javnosti u BiH" pošto je poručio da bi "poslao tenk" na Hrvate koji su u Mostaru protestovali protiv Željka Komšića, novoizabranog člana Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda koji je izabran pre svega glasovima Bošnjaka, javlja Hina.

"Ma, tenk poslat i opleti. Ovo je, ba, ludilo. Nema tu glave za razgovore", napisao je Češljar na jednom od sarajevskih portala, a taj njegov komentar su, kako navodi Hina, "mnogi podržali, ali i kritikovali".

Pročitajte još:

 

Navodi se da su "njegov javni istup nakon toga objavili svi uticajni hrvatski mediji u BiH, nakon čega je usledio veliki broj kritika".

Hina dodaje da je Češljar danas, međutim, u dva odvojena nastupa izneo tvrdnju da je njegov stav bio odgovor nacionalistima. "Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobrodošli ni u jednu zemlju", napisao je Češljar.

"Ovi koji su tu, u suštini, tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Čast izuzecima, naravno", napisao je bubnjar, dodavši da Dino Merlin nema nikakve veze s njegovim stavom.

 

Hina navodi i da se tri sata kasnije "Merlinov bubnjar predomislio, pa je u novom mejlu predložio hrvatskim medijima, koji su ga nakon toga ismejali, da objave kako je njegov profil hakovan". "Nego kako se profili zaista hakuju možda radi situacije nije loše upravo to objaviti ako se slažete?! Česljaru hakovan profil i to je sve", napisao je Češljar.

Hina navodi da se "nedugo nakon bubnjara oglasio i PR tima Dina Merlina, koji se ogradio od bubnjara i izneo tvrdnju da nema nikakve veze s politikom, niti bilo kakvim javnim istupima s tim u vezi".

 

 

Komentari (3)

Понтијак

14.10.2018 01:41

Хрвате свакако једног дана морати да опамете тенкови.

jura

15.10.2018 09:25

@Понтијак - Jednom ste probali pa ste se vratili na traktorima, probajte slobodno ponovno, samo je pitanje hoćete li se uopće vratiti.

ivan

14.10.2018 09:25

Pored ovakvi izjava napunili su dvoranu kao što rade i u Srbiji.Merlin mrzi sve što nije BOŠNJAČKO.