Mirna Nikčević
screenshoot/Facebook
Mirna Nikčević

screenshoot/Facebook

Mirna Nikčević, Foto: screenshoot/Facebook

Nikčevićeva se uključila u diskusiju prijateljice, koja je na Fejsbuku objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželela mir i ljubav, i prvo napisala da je ostala bez teksta, ali da je bolje što je tako, jer "ne bi bio prijatan".

Milo Đukanović

EPA/Boris Pejović

Prijateljica ju je podsetila na dane kada su išle zajedno u manastir Dajbabe, na šta je usledio opširniji odgovor Nikčevićeve, sa elementima koji se mogu okarakterisati kao govor mržnje.

Mirna Nikčević

screenshoot/Facebook

Mirna Nikčević, Foto: screenshoot/Facebook

"Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih”, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčević. Potom je dodala da bi "zapalila Sram i sva goveda tamo".

Savetnica ambasadora Milića nije odgovorala na pitanja Vijesti o spornim komentarima. Redakcija nije dobila odgovor ni crnogorske Ambasade u Turskoj, ali su na govor mržnje osoblja iz diplomatskog predstavništva države Vijestima odgovorili iz MIP.

PROČITAJ JOŠ:

"Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog Ministarstva, niti države Crne Gore”, kazali su Vijestima iz resora Srđana Darmanovića.

Mirna Nikčević

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mjere zbog ponašanja Nikčevićeve.

"MIP će preduzeti potrebne mere kako bismo sprečili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, a koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mjestu i van radnog mesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija", kazali su iz tog resora.