STRUČNJACI O SLANJU VOJNIKA U EUFOR Britanci vrše pritisak na Srbe, to će Dodiku dati vetar u leđa

Šef Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski smatra da Velika Britanija, povodom najave da će poslati 40 pripadnika svoje vojske kao pojačanje EUFOR-u tokom opštih izbora u BiH, želi da izvrši pritisak na srpske birače, što će biti kontraproduktivno.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Deđanski je u izjavi Srni ocenio da će to izazvati poseban otpor kod Srba koji smatraju da niko ne treba da na njih vrši pritisak.

"Ako su hteli da spreče Milorada Dodika da pobedi, mislim da će mu dati vetar u leđa što je za srpski narod u principu više nego dobro", rekao je Deđanski.

Povodom pisanja britanskog "Tajmsa" da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "sprečili rusko mešanje u oktobarske izbore", Deđanski je rekao da je to očigledan primer kako se krši međunarodno pravo i vrši pritisak na Dodika da ne pobedi na izborima u BiH.

Vučić: Početkom naredne godine imaćemo NAJSNAŽNIJU ARMIJU u regionu!

On je napomenuo da Velika Britanija zvanično nije član EU i da nema pravo da vrši pritisak na srpske birače, kao i da je ta zemlja kroz istoriju radila protiv srpskih interesa, podsetivši da su to hteli i 2014. godine rezolucijom o Srebrenici.

"Ako neka zemlja želi da obeleži našu zemlju kao genocidnu, to pokazuje namere", naglasio je Deđanski.

NASTAVILI TRADICIJU Palma i Dačić na istom motoru, ali u DRUGAČIJOJ GARDEROBI!

On je ocenio da ova situacija ne bi trebalo da izazove problem već da pomogne da se srpsko glasačko telo homogenizuje i da podrži srpskog predstavnika, koji će braniti srpske interese.

"Svi znamo da je to Milorad Dodik zbog čega su oni sada i uplašeni zato što su u Predsjedništvu BiH do sada radili oni Srbi koji su nekada radili u srpskom interesu, a nekada išli po svoje mišljenje u strane ambasade. Toga više neće biti", rekao je Deđanski.

Da li ovo znači da se SAD spremaju za RAT NA KOSOVU!

Ukoliko se bude poštovalo međunarodno pravo, Deđanski kaže da britanskih oficira i vojnika neće biti u oktobru u BiH.

"Ali, mi smo naučili da se međunarodno pravo, što se tiče Srba, ne primenjuje i za nas postoje posebna prava", zaključio je Deđanski.

LIDERI OPOZICIJE SA SILEDŽIJAMA MALTRETIRAJU NAROD Vuk, Boško i Borko hoće da zapale Srbiju benzinom!

Iz britanske Ambasade Srni je ranije rečeno da Velika Britanija ne šalje dodatnih 40 vojnika i oficira u misije EU i NATO-a u BiH radi "sprečavanja uplitanja Rusije u opšte izbore u oktobru", već da je odgovorila na zahtjev operativnog komandanta EUFOR-a Džejmsa Everarda za upućivanje tih vojnika da bi se unaprijedili kapaciteti EU snaga.

 • Korisnik: NIKOLA
  10/06/2018 - 22:39
  Opoziciji nece pomoci da im dode i bog. Dodik sa Pavicem,Dokicem i Stevandicem pobeduje. Opozicija je svoje davno rekla samo je radila za Bakira i stalno napadala vladu i REPUBLIKU SRPSKU zato idu gde im je mesto.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs