Sremuš
Printscreen: Youtube
Sremuš

Printscreen: Youtube

Sremuš, Foto: Printscreen: Youtube

 

Milka Ilić (61) i njen brat Nediljko Ilić (57), koji su pronađeni mrtvi u četvrtak između Šipova i Kupresa, biće sahranjeni u ponedjeljak u Ćatama, saznaju Nezavisne.

Iako nakon obavljene obdukcije nije zvanično objavljen uzrok smrti kako se saznajemo u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela a njih dvoje su najverovatnije umrli od trovanja biljkama.

"Veruje se da su htjeli nabrati sremuš ali da su umesto njega ubrali a potom i pojeli đurđevak, sličnu ali vrlo otrovnu biljku", kaže izvor Nezavisnih.

Od čega su tačno preminuli Ilići, zvanično će biti poznato nakon istrage, koja je u ovom slučaju nastavljena po nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ilići su verovatno bili mrtvi petnaestak dana kada su njihova tela pronađena.

Milkino telo je nađeno u kući, dok je Nediljkovo bilo ispred kuće, a telo su mu rastragale divlje životinje.

Njih dvoje živjeli su teško u trošnoj kući u Ćatama, a vodili su poprilično neuredan život još od malih nogu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Majka im je tokom rata nastradala u požaru, nešto kasnije su ostali i bez oca, a budući da nijedno nije bilo sposbno za normalan samostalni život, živeli su od humanih ljudi i milostinje.

Kako su u petak naveli iz Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka, njihova tela pronađena su u četvrtak oko 11 časova, uviđaj je na licu mesta obavio dežurni tužilac Željko Blažić s policijom iz Šipova, a prisustvovao je i lekar mrtvozornik.

Dežurni tužioc je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere na utvrđivanju svih okolnosti događaja.