Zagreb, Hrvatska
Profimedia
Zagreb, Hrvatska

Profimedia

Zagreb, Hrvatska, Foto: Profimedia

Dvanaestogodišnje iznuđivanje prekinuto je nakon što bračni par više nije mogao da trpi pretnje i maltretiranja, pa je prijavio policiji koja je uhapsila šezdesetsedmogodišnjeg muškarca, dok za pedesetjednogodišnjakom intenzivno traga. Policija je utvrdila je da je pedesetjednogdišnjak od 2006. godine fizičkim nasiljem i pretnjama bračnom paru da će im ubiti i povrediti decu, često prisiljavao njihovog oca da dolazi u njegov stan u Zagrebu gde mu je pretio vatrenim i hladnim oružjem, prenose hrvatski mediji.

Osumnjičeni je to radio da bi prisilio oca dece da mu mesečno predaje novac, što je on i činio. Na taj način je, a na osnovu nepostojećeg duga, ukupno pribavio više od 200.000 evra u više navrata. Pretnjama da će nauditi deci koji su boravili van Hrvatske, šaljući slike iz mesta gde su boravili uz preteće poruke, prisilio njihovog oca da potpiše izjavu o nepostojećem dugu u visini od 198.900 evra, a potom ga je tužio jer nije isplatio dug.

Pročitajte još:

Svaki put pre održavanja sudskog ročišta nalagao je ocu dece da se ne sme pojaviti na sudu, podsetivši ga da će nauditi njegovoj deci. Osumnjičeni je pretnjama prisilio i suprugu oštećenog da kod notara potpiše izjavu o preuzimanju nepostojećeg duga u visini od 125.000 evra od supruga, te da garantuje isplatu prodajom zemljišta na Jadranu, koja je vlasništvo njene porodice. Sredinom septembra ove godine osumnjičeni je opet, uz pretnje, zatražio od oca dece da mu preda 4.000 evra nakon čega je njegova supruga, prema uputstvu osumnjičenog, 2.000 evra predala drugoosumnjičenom u jednom zagrebačkom ugostiteljskom objektu.