Alkoholičari
Alo!/Vladimir Marković
Alkoholičari

Alo!/Vladimir Marković

ilustracija, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Alkotestiranjem je utvrđeno da P.S. ima 2,30 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još:

 

Međutim, bilo je i gorih slučajeva i to u Srbiji.

Ineženjer iz Beograda (43) prošle godine je postao čovek sa najvećim izmerenim brojem promila alkohola u krvi ikada igde zabeleženim! On je prošlog 31. decembra, pred doček Nove godine, dovezen na VMA, gde mu je izmereno čak 14,7 promila, ali je nekim čudom uspeo da preživi.

Ovaj Beograđanin, apsolutno medicinski fenomen, izvukao se uz veliki trud lekara i danas je živ i zdrav. Kada se sutradan probudio, priznao je da je popio čak četiri litra viskija, i to zato što se svađao sa ženom.

Preporučujemo i ovo:

 

Prema rečima doktora Dragana Joksovića, ovaj svetski rekorder u pijanstvu je prava ljudina, visok je oko dva metra i težak više od 150 kilograma, pa je osoblje jedva uspelo da ga stavi na nosila.

- Bila je novogodišnja noć i nešto posle 23 sata Hitna pomoć je dovezla čoveka koji je bio u stanju alkoholne kome. Sećam se da je pacijent bio izuzetno korpulentan, pa smo, pošto smo ga jedva smestili na nosila, morali smo da mu stavimo i onaj dodatak za noge. Pošto sam video da je pacijent mortus pijan i u dubokoj komi, dežurao sam pored njega cele noći i pratio rezultate koji stižu - ispričao je dr Joksović.

 

- Negde pred jutro, kada se pacijent već probudio iz kome, kod mene su došle kolege da pitaju da li je živ. Rekao sam im da već uveliko priča, a oni su mi oni šokirani dodali njegove rezultate analiza alkohola u krvi na kojima je pisalo neverovatnih 14,7 promila. Pitao sam ih jesu li sigurni u to, a oni su mi rekli da je test tri puta ponavljan i svaki put je pokazao isto. Bio je to medicinski fenomen koji nikada nigde nije zabeležen u svetu, apsolutni svetski rekord. Većina ljudi bi uveliko bila mrtva i sa mnogo manjom koncentracijom alkohola od ove - dodao je.