VELIKI SKANDAL NA POMOLU Sleteo avion američke vlade sa 20 FBI istražitelja, bivša vlast u Srbiji umešana u pranje novca iz Irana?!

U Sloveniju stiglo 20 FBI istražitelja Istražuju finansijske malverzacija u kojima su učestvovali i pripadnici srpske vlasti.

Boris Tadić
Boris Tadić, Foto: Printscreen

Slovenija je pred mogućim velikim skandalom nakon što se pojavila informacija da su agenti američkog Federalnog biroa (FBI) doleteli u Ljubljanu kako bi istražili navode o pranju iranskog novca, u šta je, prema navodima televizije Nova24, umešana i srpska vlast iz vremena Borisa Tadića.

"20 istražitelja FBI-ja stiglo je u subotu u Sloveniju radi istrage o finansijskim malverzacijama, u koje su uključeni tadašnji članovi srpskih vlasti" - objavljeno je na Tviteru uz objašnjenje da je razlog zašto je avion američke vlade sleteo na aerodrom "Jože Pučnik" - istraga o pranju novca.

U subotu je odjeknula vest da je avion američke vlade sleteo na aerodrom "Jože Pučnik“. Prvobitno se nagađalo da je prva dama SAD, Melanija Tramp, došla u posetu, ali prema poslednjim informacijama, priča je otišla u drugom smeru i nepovoljna je za one koji su uključeni u pranje iranskog novca preko NLB banke između 2009. i 2011. godine.

Informacije sa raznih strana navode da su Amerikanci započeli istragu i o umešanosti Slovenije u skandalozno pranje iranskog novca, što su predstavnici slovenačkih vlasti demantovali.

U Sloveniju stiglo 20 FBI istražitelja istražuju finansijske malverzacija u kojima su učestvovali i pripadnici srpske vlasti.

Ako se ispostavi da su pokrenuli istragu protiv američkog FBI, to će biti novi veliki procvat naše već nevidljive zemlje u inostranstvu.

S obzirom na to da se pominje i učešće tadašnjih srpskih vlasti u vreme kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić, ova afera mogla bi da dobije šire razmere, prenosi nova24tv.si.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi