Boris Tadić
Printscreen
Boris Tadić

Printscreen

Boris Tadić, Foto: Printscreen

Slovenija je pred mogućim velikim skandalom nakon što se pojavila informacija da su agenti američkog Federalnog biroa (FBI) doleteli u Ljubljanu kako bi istražili navode o pranju iranskog novca, u šta je, prema navodima televizije Nova24, umešana i srpska vlast iz vremena Borisa Tadića.

"20 istražitelja FBI-ja stiglo je u subotu u Sloveniju radi istrage o finansijskim malverzacijama, u koje su uključeni tadašnji članovi srpskih vlasti" - objavljeno je na Tviteru uz objašnjenje da je razlog zašto je avion američke vlade sleteo na aerodrom "Jože Pučnik" - istraga o pranju novca.

U subotu je odjeknula vest da je avion američke vlade sleteo na aerodrom "Jože Pučnik“. Prvobitno se nagađalo da je prva dama SAD, Melanija Tramp, došla u posetu, ali prema poslednjim informacijama, priča je otišla u drugom smeru i nepovoljna je za one koji su uključeni u pranje iranskog novca preko NLB banke između 2009. i 2011. godine.

Informacije sa raznih strana navode da su Amerikanci započeli istragu i o umešanosti Slovenije u skandalozno pranje iranskog novca, što su predstavnici slovenačkih vlasti demantovali.

U Sloveniju stiglo 20 FBI istražitelja istražuju finansijske malverzacija u kojima su učestvovali i pripadnici srpske vlasti.

Ako se ispostavi da su pokrenuli istragu protiv američkog FBI, to će biti novi veliki procvat naše već nevidljive zemlje u inostranstvu.