Požar
screenshoot/Facebook
Požar

screenshoot/Facebook

Požar, Foto: screenshoot/Facebook

Starešina jedinice Njegoš Vukadin rekao je za radio Republike Srpske da su brojne ekipe na terenu, ali da je požar teško staviti pod kontrolu.

U pomoć su stigli i vatrogasci iz Federacije BiH, kao i pripadnici vatrogasne jedinice Eufora.

PROČITAJ JOŠ:

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da gori jedan objekat i upozorio stanovništvo koje živi u blizini te fabrike da ne provodi vreme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posledica.

Požar je izbio juče ujutru iz još neutvrđenih razloga.

Građani koji žive u neposrednoj blizini, navode da glavni plinovod protiče u blizini ove fabrike, te je zabrinutost podignuta na viši nivo, piše Srpskainfo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, apelovao je da stanovništvo koje živi u blizini bivše fabrike ne provodi vreme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posledica.

Srbiju će zadesiti POSEBNO OPASNA meteorološka pojava! Zaštitite TELO, GLAVU I OČI!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 10.08.2019. 21:28 - 10.08.2019. 23:33 Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13. avgusta, biti veoma toplo, s najvišim dnevnim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Njegoš Vukadin ističe da je jako teško lokalizovati požar koji je zahvatio halu u sklopu bivše fabrike Energoinvest-RAOP, jer se radi o 300-400 kvadrata krova koji je jako visok. Ističe da su vatrogasci odmah uspeli da spreče širenje požara na upravnu zgradu, koja se takođe nalazi u sklopu ove nekadašnje fabrike.

BONUS VIDEO: