Požar, Novi Pazar
Twitter Printscreen
Požar, Novi Pazar

Twitter Printscreen

Požar, Foto: Twitter Printscreen

- Više nedelja Makedonija gori, ali niko ne preuzima odgovornost. Gospodine Zaev vreme je za ostavke, vreme je za razrešenja. Imamo situaciju u kojoj kao nikada do sada, u mesecu martu imamo više od pet stotina požara kroz celu Makedoniju koje niko ne gasi, niti se preuzimaju bilo kakve radnje da se pronađu počinioni - navodi u saopštenju VMRO-DPMNE. Oni smatraju da se radi o pustošenju Makedonije, o neviđenoj anarhiji u dosadašnjoj istoriji Makedonije, koja mnogo košta makedonske građane.

PROČITAJ JOŠ:

- Nestaju šume, gore vočnjaci, a imamo evakuisano i cela sela. Pitanje je kada će doći do žrtve - upozorava ta stranka.

Poslanik iz redova VMRO-DPMNE Vladimir Gjorčev kaže da takvo stanje u državi znači da ne postoje institucije.

- To znači da postoji kompletna sprega između kriminala zajedno sa državnim institucijama. Uključeni su šumarska mafija, policija, lokalne vlasti i ministarstava - ističe Gjorčev.

PREPORUČUJEMO:

On je zaključio da treba da se ponese odgovornost i ostavke, te da je ovo fijasko i debakl za državne instituije, kako on navodi "državne institucije Zorana Zaeva".

Juče je makedonska vlada uvela zabranu za kretanje u šumskim područjima na neodređeno vreme.

Severna Makedonija je zahvaćena požarima širokih razmera - aktivni su šumski požari na Skopskoj Crnoj Gori, Šar planini, u istočnoj Makedoniji, u Makedonskoj Kamenici, u nacionalnom parku Galičica, oko Prespanskog jezera, kao i u Kavadarcima, Negotinu i Strumici.