Bakir Izetbegović
EPA/ALAA BADARNEH
Bakir Izetbegović

EPA/ALAA BADARNEH

Bakir Izetbegović, Foto: EPA/ALAA BADARNEH

''Treba da se podsetimo, između ostalog, i profašističke izjave Bakira Iztebegovića koju je dao 20. jula prošle godine u Kozarcu kod Prijedora da je genocid nad Bošnjacima počeo u Krajini a kulminirao u Srebrenici i da ima mnogo Srba koji su skloni da hladno ubijaju komšije'', kaže Linta.

Izetbegović, kako je naveo, u kontitunitetu širi netrpeljivost prema Srbima jer odbijaju da prihvate apsurdne laži da su agresori i genocidan narod i jer nikad neće da se odreknu Republike Srpske i prihvate unitarnu Bosnu i Hercegovinu po principu "jedan čovjek, jedan glas".

Miodrag Linta

Youtube Printscreen

Miodrag Linta, Foto: Youtube Printscreen

Linta ističe da je potrebno pokrenuti snažnu diplomatsku, političku i pravnu borbu za istinu o karakteru rata u BiH, stradanju srpskog naroda i povratku na izvorni Dejtonski sporazum.

Alija Izetbegović

printskrin youtube

Alija Izetbegović, Foto: printskrin youtube

''Glavni krivac za rat jeste islamistički režim Alije Izetbegovića čiji je temelj bila ''Islamska deklaracija''. Srpskom narodu je nametnut rat nelegalnom secesijom i nigde u BiH Srbi nisu prvi napali Bošnjake. Srbi su odbranili RS i prihvatili Dejtonski sporazum da bi se zaustavio rat i postiglo kompromisno rješenje'', naglasio je Linta.

SDA i druge bošnjačke stranke nikada nisu prihvatile dejtonski kompromis, smatra Linta i ističe da je zbog toga ključni interes Srbije ''da se zaustavi dalje razvlašćivanje Republike Srpske i da se započne borba za povratak nadležnosti koje su na nelegalan način prenete na nivo Bosne i Hercegovine''.

PROČITAJTE JOŠ: