Bakir Izetbegović
AP/Darko Vojinović
Bakir Izetbegović

AP/Darko Vojinović

Bakir Izetbegović, Foto: AP/Darko Vojinović

Poručio je da "nije neprijatelj srpskom narodu, ali jeste politici protiv BiH i Bošnjaka".

Na početku je rekao da je navikao da srbijanski i političari iz RS, kao i deo medija, namerno izvrću i pogrešno tumače njegove izjave, u pokušaju da ga predstave kao "neprijatelja srpskog naroda".

- Očigledno će isto uraditi i sa mojim poslednjim pozivom da se prestane sa podrškom ksenofobnoj, šovinističkoj i retrogradnoj politici koju vodi Milorad Dodik, a koja je usmerena protiv države Bosne i Hercegovine, Bošnjaka, ali i Srba koji ne podržavaju njegove stavove. Reakcije koje su usledile, imena osoba i način na koji reaguju, potvrđuju da sam rekao istinu - rekao je Izetbegović.

Istakao je da nije neprijatelj srpskom narodu, te da je odrastao sa Srbima, kao i da su neki od njegovih najboljih prijatelja i bliskih saradnika Srbi.

- Ne optužujem celi srpski narod za počinjene zločine i genocid. Za zločine su uvek krivi pojedinci, ali se Srbi moraju upitati - otkuda toliki broj zločinački orijentisanih pojedinaca među njima, zašto su im dopustili da urade ono što su neosporno uradili? Krajnje je vreme da se srpski narod suoči sa istinom. Jer, počinjeni zločini nisu bili pojedinačni i na nivou incidenata – naveo je između ostalog lider SDA u objavi na Fejsbuku.

Dodao je da će nastaviti s pozivima da "prestanu podržavati one koji ih drže u laži i vode u nove nesporazume i sukobe".

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (6)

strahinja

25.01.2021 20:44

Bakire znamo i ko si i šta si i šta nam misliš i ko ti je bio babo zato ogladi malo.

Dasa

25.01.2021 21:00

Dosta te je Bakire ,saši više s nas...tata ti je zločinac!

Suzana

25.01.2021 21:48

Gde su ti vakcine Bakire,radi nesto pametno !

KIKI

26.01.2021 00:47

@Suzana - TAKO JE SUZI . TAJ BEDNIK MISLI DA KOD NAS PROLAZE TEORIJE ZAVERE , BIL GEJTSA I OSTALE FORE . MI CEMO SE SVI VAKCINISATI A NJIMA KAKO BUDE .

Strucnjak

26.01.2021 03:27

Mnogo vise zlocinaca ima medju vama ustasama koji ubijate Srbe od 1912 pa do danas.

Bogoljub

26.01.2021 07:03

Bakira razjeda obolela sujeta.Još niko nije pronašao vakcinu protiv karcinoma koji je kod njega metastazirao. Nema ni pilule protiv ljubomore. Bakir je najgori mogući ratni huškač. Prevazišao je i babu svoga. Bakire,vrati se u bunker i pomozi narodu u BiH da preživi.