Crna Gora, letovanje
Printscreen: Youtube
Crna Gora, letovanje

Printscreen: Youtube

Crna Gora, Foto: Printscreen: Youtube

Reporter uglednog CNN-a Nik Pejton Velš posetio je Crnu Goru nakon izjave američkog predsednika Donalda Trampa kako Crna Gora može da izazove Treći svjetski rat.

"Ne, idem da popijem kafu"

"Dobro došli na prvu frontu, u militantnu Crnu Goru", sarkastično najavljuje Velš u reportaži uz kadrove Boke Kotorske, zaliva na Crnogorskom primorju. Nakon toga je upitao nekoliko stanovnika što misle o toj Trampovoj najavi.

"Ne znam šta da kažem. To je zaista glupo", rekla je prodavačica sladoleda, a slično je reagovao i jedan konobar. Na pitanje reportera da li ide da započne Treći svetski rat, mlađa prolaznica odgovorila je: "Ne, idem da popijem kafu."

Tramp: Crna Gora je mala zemlja sa snažnim i agresivnim ljudima

CNN se osvrnuo na 2016. kad su ruski obaveštajci pokušali da isceniraju državni udar koji bi započeo atentatom na crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Podsetimo, Tramp je nakon sastanka s Vladimirom Putinom u razgovoru za "Foks njuz" Crnu Goru opisao kao "malu i vrlo agresivnu zemlju".

"Zašto bi moj sin branio Crnu Goru u slučaju napada?" pitao je novinar Trampa, na što mu je američki predsednik odgovorio da je samom sebi postavio isto pitanje.

"Crna Gora je mala zemlja sa snažnim ljudima - vrlo snažnim i agresivnim ljudima koji mogu delovati agresivno. Čestitam, ušli smo u Treći svetski rat", zaključio je Tramp.

Crna Gora: Naše prijateljstvo i savez sa SAD-om su snažni i neraskidivi

Iz crnogorske vlade odgovorili su mu da oni pridonose miru i stabilnosti, ne samo na evropskom kontinentu nego i u celom svetu.

"Izgrađujemo prijateljstva, nijedno nismo izgubili odvažno štiteći naše nacionalne interese", dodali su u saopštenju. Podgorica je naglasila da su prijateljstvo i savez Crne Gore i SAD-a snažni i neraskidivi.

"U današnjem svetu nije važno jeste li mali ili veliki, važno je do koje razine branite vrednosti slobode, solidarnosti i demokracije", zaključili su Crnogorci.

 

 

Komentari (1)

Neko bitan

20.07.2018 20:31

Ako iko izazove rat to će biti Tramp Koji se bahati Kao da je ON Crnogorac!