Milo Đukanović
Ilustracija
Milo Đukanović

Ilustracija

Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

Odgovor je depresivno predvidiv, klijentilizam i kupovima ili, zavisno od perspektive, krađa moći navodi penzionisani američki pukovnik Ves Martin u autorskom tekstu za Townhall, koji važi za jedan od omiljenih magazina porodice Tramp.

"Kao evropski vladar sa nadužom karijerom, iznenađenje je da Milo Đukanović ima samo 58 godina. Bio je premijer i predsednik u različitim epohama Crne Gore od 1991. godine - obuhvatajući raspad Jugoslavije pa sve do nezavisnosti države 2006. godine.

Lepote Crne Gore kriju ružnu istinu. Najpoznatija kao turistička idila sa prelepim plažama, kristalnim jezerima i oslikanim planinama, ali, turisti retko spoznaju da ulaze u nešto što je manje država, a više privatna svojina kojom se upravlja za potrebe predsednika i manjeg broja saradnika oko njega.

Prilagođavajući i izmišljajući zakon koji bi navodno bio u saglasju sa Ustavom, odlučio je da imovina Srpske pravoslavne crkve sada postane državno vlasništvo. Pored svog imena, druga najstarija pravoslavna crkva kod Slovena nije nacionalna - strani protivnik Đukanovića - već je dom milionima vernika na celom Balkanu, kao i svetu. To je većinska crkva čiji vernici čine 80 odsto građana Crne Gore. I bila je prethodnik bezbrojnim granicama koje su crtane i precrtavane vekovima širom regiona."