POČELA JE RASPRODAJA IMOVINE SPC U Pljevljima stavljaju na doboš zemljište koje pripada manastiru iz 16. veka (FOTO)

18 odbornika koalicije DPS-SD-BS usvojilo odluku o prodaji dela zemljišta i stare vodenice stare 500 godina koja pripada Manastiru Sv. Trojice iz 16. veka – napisao je na svom Fejsbuk profilu odbornik Demokrata u SO Pljevlja Nikola Rovčanin.

Manastir Svete Trojice
Manastir Svete Trojice, Foto: PrintscreenYoutube

On navodi da nisu pomogle ni argumentovane diskusije, ukazivanje na nedostatak procedure, ali ni molba Vladike Atanasija, prenosi IN4S.

Podsećamo, vladika Atanasije se danas obratio molbom odbornicima SO Pljevlja:

„Gospodine Predsjedniče, Gospodo pljevaljski odbornici, Zahvaljujem Vam se što ste sa pažnjom primili naše pismo i još jednom molitveno pozivam i apelujem na vašu savjest da ne izglasate prodaju manastirske vodenice. Zaklinjem vas Svetom Trojicom i grobovima vaših slavnih predaka da danas stanete u odbranu Manastira Svete Trojice i njegove imovine. Učinite to zbog svoje djece. Usrdno se moleći Gospodu da u miru dočekamo i proslavimo praznik Svete Trojice šaljem vam Naš arhijerejski blagoslov“.
Odbornik Demokrata Rovčanin još dodaje:

 „Ukazivali smo da će na crkvenoj imovini otvarati kockarnice i kafiće. Evo i u praksi!“

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Penzioner
  06/06/2020 - 09:15
  Možete očekivati i otimanje vlasništva Srpskih državljana koji imaju imovinu u Crnoj gori! To je logičan sled dogadjanja!
 • Korisnik: Jovo
  05/06/2020 - 19:20
  Morate ustati i istrajati u protestima, inače će ovi bezbožnici sve rasprodati. Masovne Litije do povlačenja sramnog zakona, jedino rešenje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi