Požar
EPA
Požar

EPA

Požar, Foto: EPA

U nedovršenoj zgradi Doma penzionera u Bihaću danas je u jutarnjim satima izbio požar, a u policiji Unsko-sanskog kantona ističu kako su ga podmetnuli migranti koji borave u ovom objektu.

- Radi se o našim redovnim aktivnostima u okviru kojih nastojimo da migrante izmestimo iz urbanih delova grada i premestimo ih u centar Lipa, gde trenutno postoji dovoljno kapaciteta da se mogu primiti. Prilikom dolaska policije, migranti su zapalili vatru kako bi onemogućili policijsku intervenciju i na ulazima u objekat zapalili su stare dušeke, otpad i durge predmete - rekao je on.

Na lice mesta su brzo izašli vatrogasci i vrlo brzo ugasili vatru, nakon čega je policija u zgradi pronašla 60 migranata koji su potom prebačeni u kamp Lipa.

Šiljdedić je kazao kako se u poslednja dva meseca zbog povećanog priliva ilegalnih stranih državljana situacija na području Unsko- sanskog kantona ponovo iskomplikovala.

- Prema procenama, imamo između 6.000 i 7.000 migranata, od kojih je oko 3.000 smešteno u prihvatnim centrima, a ostali su bez adekvatnog smeštaja. Što je veći njihov broj, samim tim imamo i više problema kao što je ovaj ili krivičnih dela čiji su počinioci migranti - rekao je Šiljdedić.

PROČITAJTE JOŠ: