Hrvatska policija
Youtube/Printscreen
Hrvatska policija

Youtube/Printscreen

Hrvatska policija, Foto: Youtube/Printscreen

Kako nezvanično saznaje "Jutarnji list" reč o lokalnom svešteniku Stjepanu Vukovcu, koji je udario 57-godišnjaka i pobegao sa mesta nesreće, a da o tome nije obavestio ni Hitnu pomoć ni policiju.

Zbog toga je zaradio kaznene prijave za izazivanje saobraćajne nesreće i nepružanje pomoći. Sveštenik je posle nekim ljudima u selu rekao da mu se učinilo kako je nešto udario te se nakon nekih 50-100 metara zaustavio, ali da ništa nije video, pa je nastavio da vozi.

Policija ga je otkrila dva dana nakon nesreće. Unesrećeni pešak tako je ostao da leži u nesvesnom stanju u kanalu, ali nedugo zatim naišao je 54-godišnjak iz Ilače, koji je prolazio automobilom i čim je video čoveka u kanalu zaustavio se te pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Povređeni je potom prevezen u Opštu županijsku bolnicu Vinkovci, gde su mu morali da mu saniraju teže povrede koje je zadobio, ali i da utvrde identitet, jer uz sebe nije imao dokumente.

Kada je došao sebi ispričao je policajcima sve čega se seća, ali im je kazao i da je u džepu imao novčanik s novcem i ličnim dokumentima. Policija je sada pred sobom imala i potencijalnu tešku krađu.

Ali, ono što je u ovom slučaju dodatno zapanjujuće je da se prema nezvaničnim informacijama radi o radniku Hitne pomoći koja je izašla na tu intervenciju.

PROČITAJTE JOŠ: