silovanje
shutterstock
silovanje

shutterstock

silovanje, Foto: shutterstock

Županijsko državno tužilaštvo optužnicom je teretilo tada 20-godišnjaka zbog počinjenja teškog krivičnog dela protiv polne slobode i krivičnog dela rodoskvrnuća. Županijski sud je mladiću izrekao kaznu od dve godine zatvora, koju je u celosti potvrdio Vrhovni sud. Prema optužnici, okrivljenom se stavljalo na teret “da je upotrebom sile počinio krivična dela 27. decembra 2014. godine u porodičnom stanu...”, “na štetu oštećene (1996. godište) koja je zbog bolesti nesposobna za samostalan život”.

DNK fetusa otkrio silovatelja

U petom mesecu nesrećna devojka obavila je medicinski prekid trudnoće, koji je umalo završio tragično. Došlo je do početka sepse te je jedva punoletna, teško bolesna devojka, jedva preživela. U to vreme istražitelji su već sumnjali da je reč o krivičnom delu, imajući u vidu stanje devojke, ali nisu mogli da identifikuju sumnjivca.

Međutim, zamenica županijskog državnog tužilaštva zadužena za slučaj je preko DNK fetusa (koji se čuva neko vreme) i izdvajanjem DNK od svih potencijalnih sumnjivaca došla je do identiteta počinitelja. Pokazalo se da je to brat devojke, koji je, tek suočen s dokazima, priznao krivicu, a potom je proveo neko vreme u istražnom zatvoru zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Iako je postojala sumnja da nije bila reč o izolovanom, pojedinačnom slučaju, takvo nešto nikad nije dokazano. Sudije na Županijskom sudu takođe je šokirao ovaj slučaj, ali iako je sankcija za ovo krivično delo i do deset godina zatvora, bilo je "olakšavajućih okolnosti", poput priznanja mladića, teških životnih okolnosti, kao i porodične situacije, koja bi se dodatno pogoršala odlaskom osuđenog na dugotrajniju robiju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

nendja@gmail.com

12.07.2020 19:15

Dve godine?Hoće li skloniti tu devojku? Monstrum