Hrvatska policija
Tanjug

 

Hrvatska policija

Tanjug

Hrvatska policija, Foto: Tanjug

Smiljana Srnec (45) proglašena je krivom na Županijskom sudu u Varaždinu da je neutvrđenog dana tokom leta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu, na adresi Nova 29, svojoj sestri Jasmini Dominić (23) tupotvrdim predmetom zadala najmanje pet snažnih udaraca po levoj strani glave. Osuđena je nepravosnažno na 15 godina zatvora.

U obrazloženju presode navodi se da je Jasmina umrla od višestrukih preloma kostiju svoda i baze lobanje s povredama mozga. Telo je pronađeno 16. februara prošle godine u zamrzivaču, a istog je dana Smiljana uhapšena.

Tokom suđenja Smiljana je tvrdila da nije ubila svoju sestru.

Na plastičnoj vreći koja je bila na Jasmininim nogama pronađeni su tragovi nepoznate osobe. Na vreći koja je bila na glavi pronađeni su tragovi Jasmine Dominić, Smiljane Srnec, majke Katarine Dominić i nepoznate muške osobe.

Pronađena je i veštačena sekira na kojoj su nađeni oskudni tragovi nalik na krv, kao i čekić na kojem su takođe pronađeni tragovi nalik na krv. Inspektori su slične tragove pronašli na još jednom zidarskom čekiću pronađenom u kući.

PROČITAJTE JOŠ: