ŠOK IZ CRNE GORE Srbi, dođite, dajte nam pare!

Zamenik direktora crnogorskog Instituta za javno zdravlje Senad Begić izjavio je danas da ta zmlja razmatra otvaranje granica i uslove za otvaranje granica prema zemljama regiona

Crna Gora
Crna Gora , Foto: RINA

On je to rekao na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje zašto je dozvoljen ulazak u zemlju državljanima Rusije a ne Srbije, s obzirom da je slična epidemiološka situacija u te dve zemlje.

On je kazao da je predlog za uključivanje Rusije na listu došao od Ministarstva turizma, a da se, kada se radi o regionu, ozbiljno razmatraju koraci.

- Jedan od ključnih parametara je broj aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a drugi je kretanje broja oboljelih odnosno dugoročni trendovi. Predlog za uključivanje Rusije na zelenu listu je došao od Operativnog štaba za turizam i Ministarstva turizma. Kada se radi o regionu, vrlo ozbiljno razmatramo dalje korake kada se radi o ažuriranju liste. Tu ne smemo zaboraviti potencijalne brojeve ljudi koji bi došli u Crnu Goru i o tome se mora voditi računa. Razmatramo otvaranje granica i uslove pod kojima se granice mogu otvoriti na način koji će minimizirati epidemiološki rizik po građane Crne Gore - istakao je Begić.

On je, takođe, dodao da će se na ažuriranoj listi naći Ukrajina zbog bolje epidemiološke situacije, kao i da je Institut napravio metodologiju slučnu onoj kakvu ima Evropska komisija.

Povezane vesti

 • Korisnik: Crnogorak ukus
  06/08/2020 - 20:57
  Ako ikada budem imao priliku bilo gde da putujem , kod vas sigurno neću!
 • Korisnik: Dana
  06/08/2020 - 07:28
  Ne pada mi na pamet da idem dole, kuca mi je prazna, dok je ne prodam.
 • Korisnik: Tijana ferguson
  05/08/2020 - 21:52
  Evo stižemo, ali se ne vraćamo
 • Korisnik: aki
  05/08/2020 - 19:37
  begicu obidji rodno mesto sad je na zlataru mnogo lepo provetri kucu ako mos u srbiju
 • Korisnik: Ana
  05/08/2020 - 19:36
  Evo posli smo
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi