SATIMA SILOVALI SRPSKU DEVOJČICU! Alijini KOLJAČI nisu imali milosti, iživljavali su se jedan za drugim! Sada su OSUĐENI, a Srbe će ovo najviše RAZBESNETI

Bivši pripadnici tzv. Armije BiH Samir Kešmer i Mirsad Menzilović osuđeni su na po šest godina zatvorske kazne zbog silovanja maloletne Srpkinje.

Alija Izetbegović
Alija Izetbegović, Foto: Youtube printscreen

Drugostepeno Veće Suda BiH proglasilo ih je krivim za to što su se, zajedno sa Elvirom Muminovićem koji je u bekstvu, na najsvirepiji način iživljavali nad šesnaestogodišnjom devojčicom u zgradi GP Bosna, u Sarajevu.

Prema svedočenjima žrtve i brojnih svedoka, Sud je utvrdio da su prekršena sva prava ratovanja i da je nad maloletnicom izvršen ratni zločin.

- Kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata i oružanih sukoba, upotrebom sile i pretnjom za život i telo prisilili drugu osobu na seksualni odnos silovanje, čime su počinili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i člana 142, stav 1 u vezi sa članom 22 krivičnog zakona SFRSJ - istakao je Mirko Božović, predsednik Apelacionog veća Suda BiH.

CRNOGORSKI PREMIJER SE IZBLAMIRAO K'O NIKO! Krenuo da se rukuje sa kolegom, pa napravio pogrešan korak! Fotografiji koja je nastala smejaće se godinama ceo svet! (FOTO)

Da su se trojica pripadnika Armije BiH nekoliko sati iživljavali nad devojčicom, fizički i seksualno je zlostavljali i vređali na nacionalnoj osnovi - o tome su i u ponovljenom postupku govorili brojni svedoci i veštaci. Da se zločin desio postoje i materijalni dokazi u Centru Službe bezbednosti Sarajevo, kao i svedočenje lekara iz Vojne bolnice koji je maloletnu "A" pregledao u maju 1993. godine i utvrdio stravične povrede. Kešmer i Menzilović branili su se sa slobode. Na slobodi čekaće i poziv za služenje zatvorske kazne, piše ATV.

- Onog momenta kada dobiju pisani otpravak presude, tek tada je i faktički i znak da bi trebali da dobiju poziv od nadležnog, opštinskog Suda sa područja gde stanuju za izdržavanje kazne. To je u nekom narednom periodu za mesec ili dva - rekao je Rusmir Karkin, advokat Mirsada Menzilovića.

U prvostepenom postupak, prošle godine, Kešmer i Menzilović osuđeni su na po pet godina zatvora, a prvooptuženi Elvir Muminović osuđen je na šest godina.

NEVIĐENI SKANDAL U AMERIČKOJ AMBASADI Pogrešno intonirali HIMNU! U drugoj strofi otpevane reči: "Stare i mlade, muške i ženske..." BRUKA ŽIVA!

Posle izricanja prvostepene presude Elvir Muminović nalazi se u bekstvu. Prema zakonima BiH ne može se suditi u odsustvu, pa se za izricanje drugostepene presude čeka njegovo hapšenje.

Alija Izetbegović
Alija Izetbegović, Foto: EPA

Muminović se nalazi na poternici i njegov predmet, zbog bekstva, vodi se razdvojeno. Apelaciono veće Suda BiH donelo je odluku da su Samir Kešmer i Mirsad Menzilović dužni da u roku od 30 dana, od objave presude, isplate 30 hiljada maraka oštećenoj "A" za nanesenu duševnu i fizičku bol, u Sarajevu 1993. godine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi