Hvar
Profimedia
Hvar, Foto: Profimedia

Svi smo se bar jednom uhvatili za glavu kad nam je stigao račun daleko veći od očekivanog, ali je jedan slovenački turista koji je pre koji dan uživao na Hvaru bio više nego iznenađen.

Posle bančenja u jednom lokalu stigao mu je račun od skoro 88.000 kuna (skoro 12.000 evra). Zgrožen iznosom odbio je toj cifri da doda i napojnicu za konobara, o čemu je izvestio javnost na Tviteru, ali to nije naišlo na veliko odobravanje.

Kada je objavio fotografiju svog vrtoglavog računa, razvila se burna rasprava o tome jesu li cene preterane ili sasvim primerene. Jedna korisnica je napisala da nije baš čudno što je dobio toliki račun, s obzirom na to da je naručio dosta pića poput šampanjca Dom Perinjon i votke Belvedere.

Uskoro mu je uzvratio jedan od pratilaca fotografijom cenovnika sa Mikonosa uz komentar da bi, da je tamo popio istu količinu i vrstu pića, navedenom iznosu slobodno mogao doda još jednu nulu.

Inače, u pomenutom hvraskom lokalu najskuplja flaša Dom Perignjon stoji oko 2.000 evra, jedna čašica tekile košta oko 15 evra, dok je flaša mineralne vode od 0,3 l 4 evra. A ako se na to još doda i napojnica, račun će svakako biti ogroman.

Komentari (1)

Neko

10.08.2018 23:14

Ma tom sljamu nebi dao fening,manite me tog gubavog naroda.