Albanija navijači EP
Profimedia
Pasoši, viza

Profimedia

Pasoši, viza, Foto: Profimedia

 Prema podacima Galupa, takvi rezultati svrstavaju Albaniju na četvrto mesto na listi država u svetu čiji građani žele da emigriraju. Ispred nje su samo afričke zemlje Sijera Leone, Libija i Haiti, gde je nivo siromaštva između 54 do 70 odsto.

U brojkama, to bi značilo da od ukupno 2,87 miliona stanovnika, koliko ima Albanija, čak 1,7 miliona želi da ode odatle. Procenat građana koji želi da napusti Albaniju veći je čak i od onog u nekim državama zahvaćenim građanskim ratovima.

PROČITAJ JOŠ:

 Međunarodni monetarni fond nedavno je objavio da je Albaniji potreban uvećan ekonomski rast i investicije u prioritetnim sektorima, poput obrazovanja i zdravlja, kako bi se umanjile tendencije o emigraciji.

O velikom broju stanovnika Albanije koji žele da emigriraju, govori i rekordan broj albanskih državljana koji su aplicirali za iseljeničku vizu u SAD. U 2016. godini za američku zelenu kartu aplikaciju je podnelo 246.129 albanskih stanovnika, dok je sledeće godine taj broj bio rekordno povećan na 367.231.

 

 

Komentari (1)

Verka

13.12.2018 21:10

A kao maši ne beže,beže samo li im se ukaže prilika i to masovno,to znači gledajte prvo u svoje dvorište pa onda pišite o drugima.DEpAR