Šeik Imran
screenshoot/Youtube
Šeik Imran

screenshoot/Youtube

Šeik Imran, Foto: screenshoot/Youtube

Imran Nazar Hosein, svetski poznat islamski propovednik, pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, podržao je borbu vernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. On je pozvao muslimane na Balkanu da stanu na stranu pravoslavnih vernika koji se bore za ljudska prava, koja crnogorski režim pokušava da im uskrati.

- Vaša je dužnost, odgovornost i obaveza u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i svim delovima Balkana, ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve - rekao je šeik Imran.

On je rekao da pravoslavci "nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona, Londona i Pariza",ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i pretnje koje su se, upravo zbog njihovog delovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom.

- Molimo se da ove reči stignu do vas… da sledite Božja uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade - rekao je Imram.

Komentari (1)

Robert

19.02.2020 08:09

Ono kada neki islamski ekstremista brani svetosavke lopove. Ja pomislio da se Pavle probudio negde u arapskim zemljama, malo pocrnio (možda i solarium) i promenio veru. Ista su.