Zoran Zaev
AP/Ronald Zak
Zoran Zaev

AP/Ronald Zak

Zoran Zaev, Foto: AP/Ronald Zak

 

Laris Gajser, novinar italijanskog lista "Istina" (La verita) najavio je da će danas izneti nove činjenice o slučaju "Reket", koji potresa Severnu Makedoniju, dok istovremeno makedonski portal "Plamen" ( Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.

Dodik odgovorio na špekulacije da kuje planove sa Izetbegovićem!

Ako Srbija za 300 godina ne uđe u NATO, nećemo ni mi, sve dok ja i moja politička opcija rukovodimo time.

Albanski portal, koji piše i na makedonskom, navodi, pozivajući se na dobro obaveštene izvore iz vladajuće SDSM-u, da bi Zaev mogao da podnese ostavku, a da ga na toj poziciji zameni ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Nijedan drugi makedonski medij ne spominje takvu mogućnost.

- Postoji mogućnost da Zoran Zaev podnese ostavku danas ili u narednim danima i formira tehničku vladu sa premijerom Oliverom Spasovskim, a izbori će biti održani u novembru 2020. godine nakon popisa stanovništva - citira "Plamen" izvor iz stranke premijera Zaeva.

Crna Gora poklekla pred EU, od sutra na snazi zakon, ni jedan Srbin više NEĆE LETOVATI NA JADRANU!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 13.08.2019. 10:59 Crnogorski Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, po kome će biti zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru, stupa u sredu na snagu, a onaj ko prekrši odredbe zakona rizikuje da plati kaznu i do 20.000 evra.

Navodi se da ovaj korak podrazumeva formiranje tehničke vlade po "pržinskom modelu", koja će zemlju pripremiti za parlamentarne izbore.

Portal navodi da bi ovaj potez Zaeva mogao da usledi nakon objavljivanja video snimaka italijanskih medija o reketu protiv biznismena Orcea Kamčeva.

Pročitajte još:

 Bonus video: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT