Dritan Abazović
EPA
Dritan Abazović

EPA

Dritan Abazović, Foto: EPA

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pozvan je da se u svojstvu građanina u ponedeljak, 19. aprila javi Specijalnom policijskom odeljenju da bi dao izjavu u vezi Veselina Veljović, bivšeg direktora policije.

Poziv je upućen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) a u odnosu na provere u vezi organizacije i finansiranje protesta u Bogetićima, a inspektori specijalnog tima su danas sačekali Abazovića ispred kancelarije da mu uruče poziv.

Abazović je sinoć tokom gostovanja na Vijestima kazao da imaju operativne podatke da Veselin Veljović i još četiri osobe od kojih su neki bivši, a neki sadašnji pripadnici policije i Specijalne antiterorističke jedinice imaju veze sa okupljanjima građana.

- To što postoje operativna saznanja ne znači da je neko počinio i krivično delo - naveo je on.

Prethodno je i premijer Zdravko Krivokapić optužio Veljovića da stoji iza protesta i kazao da sve finansira organizovani kriminal u sprezi sa nekim političarima. Veljović je odbacio te optužbe.

Komentari (1)

roko

16.04.2021 13:00

Kako je Milo osiromasio cg i dalje se komprca da iscedi ono jada sto je mrvu ostalo.Treba da ga zovu KRALJ koji je to lik.Onako mala drzavica a on medju bogatijim predsednicima Svetskim.Svaka mu cast!!! Deri Milo i dalje dok je ovaca bice za tebe vune.