abazovic krivokapic
printscreen/Vijesti
abazovic krivokapic

printscreen/Vijesti

Foto: printscreen/Vijesti

Lideri koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", koje su na izborima osvojile potrebnu većinu za formiranje vlade, Sporazum su potpisali juče.

U Sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprijediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

“Da će nova demokratska vlada u potpunosti depolitizovati ključne vladine institucije s ciljem obezbjeđenja beskompromisne borbe protiv kriminala i korupcije. Da će nova demokratska vlada poštovati Ustav i s tim u vezi neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne”, piše u Sporazumu.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Nova vlada, kako je navedeno, neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, usvojiće i revidirati sve zakone u skladu s evropskim standardima s ciljem što brže integracije Crne Gore u EU i omogućiće manjinskim strankama učešće u vladi bez obzira imaju li parlamentarni status ili ne.

Pročitajte i:

Komentari (3)

Mila

09.09.2020 12:48

Slijede put DPS. Hoces neces moras. Crna Gora iznad svega. E viva Montenegro!!!

šane

09.09.2020 14:25

a priče od pre, no dobro, i oni se ,, P/r/ ODALI/

Krusevac

09.09.2020 20:11

Eto i nova vlada neće da povuče priznanje kosova,znači da nije bilo samo do Mila.Mislim da ni jedan Srbin ne bi trebalo da ide više tamo na more.Oni priznaju naše neprijatelje a mi da im ostavljamo pare