Dritan Abazović
printskrin youtube
Dritan Abazović

printskrin youtube

Dritan Abazović , Foto: printskrin youtube

List piše, pozivajući se na neimenovani izvor iz koalicije, da dok Abazovića otvoreno "guraju" ambasade zapadnoevropskih država u Podgorici, dotle Medojević, koji ne krije želju da obavlja dužnost vezanu za bezbednost, za ovu funkciju ima podršku Demokratskog fronta, najjačeg konstituenta vladajuće koalicije, prenosi portal CdM.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović kazao je ranije da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne bezbednosti ne budu "neozbiljni ljudi" i izričito tražio da lideri DF ne budu ministri u novoj Vladi.

Sa druge strane, Medojević je kazao da jedino kriminalci i šverceri ne podržavaju njegovo učešće u Vladi.

Mediji su nedavno objavili da su lideri DF pod velikim pritiskom domaće javnosti ali i ambasada EU, da ključna mesta u takozvanim ministarstvima sile odbrane, unutrašnjih poslova, kao i čelne pozicije u Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbednost prepuste ljudima koji do sada nemaju teret nacionalističke retorike i koji nisu direktno vezani sa Srbiju i Rusiju.

Budući mandatar Zdravko Krivokapić trebalo bi ove nedelje da počne neformalne konsultacije sa vladajućim partijama oko sastavljanja Vlade.

Pročitajte:

Komentari (1)

Mesa

28.09.2020 09:22

Pravice srbi Mila of blata zivela Albanië