Nemačka policija
Youtube/Printscreen

 

Nemačka policija

Youtube/Printscreen

Nemačka policija, Foto: Youtube/Printscreen

On je izrešetan 28. januara u mafijaškoj sačekuši nedaleko od svoje kuće u zetskom naselju Balijače i od tada se nalazi u teškom stanju.

Podsetimo, napadači su Igoru K. postavili sačekušu na pružnom prelazu nedaleko od njegovog porodičnog doma.

- Oni su znali da Igor mora tu da uspori zbog pruge. Nalazio se u svom "mercedesu" kada su napadači dojurili "golfom". Čim su se približili, počeli su da pucaju iz automatskog oružja - navodeli su tada crnogorski portali.

Kako su dodali, u Igora K. je ispaljeno oko dvadeset hitaca, a njega je nekoliko metaka pogodilo u grudi, stomak i noge.

- Nakon munjevito izvedenog napada, "golf" se udaljio i nešto kasnije je pronađen zapaljen na Kakarićkoj gori. Operativci crnogorske policije su u spaljenom automobilu pronašli i automat iz koga je pucano na Igora - preneli su tamošnji mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, pregledom video-snimaka i saslušanjem svedoka policija je došla do saznanja da je neposredno pre pucnjave u blizini pruge primećen džip "nisan". Navodno, u tom vozilu su bili saučesnici, koji su javili napadačima da se Igor K. približava, a nakon što je "golf" zapaljen, oni su im pomogli da pobegnu.

Inače, crnogorski mediji spekulišu da je i Igor K. upucan u ratu dva zaraćena crnogorska klana - "škaljarskog" i "kavačkog". Ranije je bio hapšen zbog zelenašenja, a na njega je već pucano 2006. godine, kada je ubijen njegov drug dok je on čudom ostao nepovređen. Njegov rođeni brat ubijen je pre deset godina.