Leskovac, korona
Alo/T.S.
Leskovac, korona

Alo/T.S.

Leskovac, korona, Foto: Alo/T.S.

Pripadnici leskovačke policijske uprave u toku dana, u petak, 20. marta priveli su desetoro Leskovčana zbog postojanja osnovane sumnje izvršenja krivičnog dela: nepostupanje po zakonskim i zdravstvenim propisima u vreme vanrednog stanja epidemije korona virusa. Svi oni su privedeni na saslušanje kod nadležnog javnog tužioca Osnovnog suda u Leskovcu.

U toku dana privedeni su na saslušanje, a onda svojim kućama na izrečenu samoizolaciju D.R.(67) i S.S.(67) iz Leskovca i njihov prijatelj D.K. (74) iz okoline Vlasotinca. Policija ih je zatekla na ulici, nezvanično uz čašicu "žestine", kojom su očito kršili naredbu o ograničenju kretanja lica starijih od 65 godina u vreme pandemije.

Leskovačka policija uhapsila je u večernjim satima još sedam osoba. Protiv jedne od njih podneta je i krivična prijava zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima i ometanja službenog lica u vršenju službene radnje.

Leskovac, korona

Alo/T.S.

Leskovac, korona, Foto: Alo/T.S.

Uhapšeni su P.Đ.(35), i M.K.(33) iz okoline Bojnika, zatim T.P.(29) iz Sombora trenutno u gostima kod rodbine u Leskovcu, kao i V.C.(35), B.S.(49), R.A.(28) i Ž.S.(25) svi iz Leskovca, navodno zatečeni u lokalnom kafiću. Protiv jedog starijeg čoveka (78) ovom prilikom podneta je i krivična prijava zbog očitog nepoštovanja uredbe Vlade Republike Srbije. Na ulicama u varošima u Jablaničkom upravnom okrugu sve više je gastarbajtera "u šetnji" u kasnim satima i mimo propisa sa namerom da što pre obiđu rodbinu i stare prijatelje.

Procenjuje se da je od uvođenja privremenih mera zbog pandemije korona virusa u Jablanički okrug iz zemalja sa Zapada pristiglo između 4 i 5 hiljada naših ljudi. Najviše ih je prema našem nezvaničnom saznanju iz Italije, Francuske i Nemačke.

Vojska

Alo / M. Jošida

Vojska, Foto: Alo / M. Jošida

Međutim veliki broj najstarijih Leskovčana poštuje zdravstvene propise. Najviše su disciplinovani po očekivanju stari a pokretni Leskovčani smešteni u staračkom domu odnosno u tamošnjoj Ustanovi za starija i bolesna lica.

- Imamo slučaj jednog našeg sugrađanina povratnika iz Francuske koji je nakon prve opomene vozilo sa francuskim tablicama zamenio vozilom sa leskovačkim tablicama i opet šparta leskovačkim ulicama u kasnim večernjim satima, pa molim da se ova informacija dobijena od građana proveri - rekao je tokom poslednje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije potpukovnik Zoran Stojanović iz Leskovca.

Ideju o pooštravanju mera protiv neodgovornih i bahatih pojedinaca na sednici ovog štaba podržao je i dr Goran Cvetanović gradonačelnik grada Leskovca. 

Komentari (2)

marić

21.03.2020 00:39

Staviti ih u kavez sve zajedno najmanje dva meseca, za bolje nisu!

S.

21.03.2020 07:06

Za njih posebne kaznene mere, 5000 evra po dzepu. Za respiratore.....