Katalonija
Tanjug/AP 28.10.2017.
Katalonija

Tanjug/AP 28.10.2017.

Katalonija, Foto: Tanjug/AP 28.10.2017.

* Bivši katalonski lider Karlos Pućdemon izjavio je da je presuda španskog Vrhovnog suda "nepoštena i nehumana"

* On je naveo da su parlamentarni izbori koji će se održati u Španiji 10. novembra prilika da se pokažu "dostojanstvo i čvrstina" katalonskog separatizma

* Vrhovni sud Španije danas je osudio devet katalonskih separatista

Bivši katalonski lider Karlos Pućdemon izjavio je danas da je presuda koju je španski Vrhovni sud izrekao katalonskim separatistima "nepoštena i nehumana".

Novi incidenti u Briselu, poslanici nisu hteli da ustanu na "Odu radosti"! Skandal u Evropskom parlamentu!

AUTOR: Sputnjik/D.S. DATUM I VREME: 02.07.2019. 13:54 - 02.07.2019. 14:10 Sastanak EU 28 zakazan je za 11 časova u zgradi Evropskog saveta u Briselu Savet EU, Foto: Printscreen Lideri EU počeli su da se okupljaju u Briselu kako bi nastavili pregovore o imenovanjima za vodeće pozicije institucija EU.

 

On je to napisao u saopštenju koje su potpisala još tri člana katalonske vlade koja se takođe nalaze u egzilu u Briselu, prenosi AP.

On je naveo da su parlamentarni izbori koji će se održati u Španiji 10. novembra prilika da se pokažu "dostojanstvo i čvrstina" katalonskog separatizma.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ranije danas Pućdemon je na Tviteru napisao da je presuda "svirepa" i da je vreme za akciju.

Vrhovni sud Španije danas je osudio devet katalonskih separatista na kaznu zatvora od 9 do 13 godina zbog njihove uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti 2017, dok je troje preostalih optuženih proglašeno krivim samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne.

Bivši potpredsednik katalonske vlade Oriol Honkures osuđen je na 13 godina zatvora zbog pobune i zloupotrebe javnih fondova.

BONUS VIDEO: Anketa: Šta građani misle o protestu taksista