STRAHUJE ZA ŽIVOT ČETVORO DECE Predsedniku opštine Nova Varoš zapaljen automobil pored terase dečje sobe

Sinu je od stresa potekla krv iz nosa“

Nikola Jelić, predsednik opštine, Nova Varoš
Nikola Jelić, predsednik opštine, Nova Varoš, Foto: Privatna arhiva

 

Nikoli Jeliću, predsedniku Skupštine opštine i doskorašnjem direktoru „Srbija šume“ u Novoj Varoši, ispred porodične kuće zapaljen je „pežo 208“, dok je „škoda oktavija“, službeno vozilo iz „Srbija šume“, delimično zahvaćena.

 

Požar je podmetnut u noći između utorka i srede, dok su Nikola, njegova supruga, četvoro dece i majka spavali.

UPALI SA FANTOMKAMA U FIRMU, UPERILI PIŠTOLJ U RADNIKA OBEZBEĐENJA IZBEGLICI IZ HRVATSKE zapalili 9 kamiona, dve mašine i tri zgrade, ŠTETA pola miliona evra

- Probudio me je načelnik MUP-a u Novoj Varoši u 3.10 i rekao mi da gori vatra ispred moje kuće. Izašao sam na terasu i video plamen. Mislio sam da gori nešto pored automobila, pa sam s terase sasuo lavor vode. Tada je buknuo plamen i začule su se detonacije od kojih su popucala stakla na butiku, u prizemlju kuće, dok je tenda izgorela - kaže Nikola Jelić i ističe da je strahovao zbog dece.

Nikola Jelić, predsednik opštine, Nova Varoš
Nikola Jelić, predsednik opštine, Nova Varoš, Foto: Privatna arhiva

 

- U sobi pored terase spavali su mi sin od 10 godina i mlađa ćerka. Uplašili smo se da vatra ne zahvati kuću jer je građena šezdesetih godina prošlog veka, ali su vatrogasci brzo stigli. Sinu je od stresa i straha potekla krv iz nosa - prepričava Jelić i navodi da mu verovatno prete zbog politike i posla.

Nikola Jelić, predsednik opštine, Nova Varoš
Nikola Jelić, predsednik opštine, Nova Varoš, Foto: Privatna arhiva

 

- Od ovog saziva sam predsednik Skupštine u Novoj Varoši. Bio sam član Nove Srbije, a kada su bila previranja u opštini, istupio sam iz stranke i postao nezavistan. U tim previranjima SNS je smenio DS i njegovu koaliciju, a ja sam podržao SNS. Kada je bio veliki miting podrške predsedniku Aleksandru Vučiću, finansirao sam odlazak 93 sugrađana na taj skup, bez organizovanih autobusa. Do pre sedam dana bio sam direktor „Srbija šume“ za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš. Mnogi su pokušali da izvrše pritisak na mene radi nekih poslova, zbog čega sam stekao dosta neprijatelja - otkriva Jelić. 

Bušili mu gume i stavljali klinove u točkove

Jelić navodi da ovo nije prvi atak na njegovu imovinu.

- Pre dve godine bušili su mi gume na automobilu i stavljali mi klinove pod točkove. Neko vreme sam se svakog jutra saginjao ispod kola kada povedem dete u vrtić, a nisam mogao da mu objasnim da mi neko postavlja zamke. Stizale su mi pretnje i uvrede telefonom. Sve sam to prijavljivao policiji, ali vinovnike nikada nisu našli - kaže Jelić.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi