NEĆETE SE IGRATI SA NAMA, MA KOLIKO STE MOĆNI! Predsednik Vučić aktivira najjači adut Srbije - Sledi sastanak sa Putinom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne dozvole Albancima da sa svega 0,1 ili jedan odsto na severu pokrajine izaberu njihove predstavnike koji će ih predstvaljati pred celim svetom i najavio da će, nakon razgovora sa svetskim liderima, koje ima do kraja meseca, Srbija predočiti plan mera

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je, nakon razgovora sa predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posle odluke Prištine da raspšiše izbore za gradonačelnike srpskih opština na severu KiM, rekao da je saslušao njihove stavove i da će oni za sat vremena doneti odluku u vezi izbora koje je Hašim Tači raspisao.

- Moja poruka Srbima je bila ''ne dozvolite Albancima da sa 0,1 ili 1 odsto izaberu vaše predstavnike da budu predstavnici pred celim svetom'', a druga, molba da sačekaju sastanke koji predstoje. Za sastanak, o kojem su pisali Albanci, znam već dva meseca, ali sam ćutao. Albanci čim ih neko pozove negde, oni to odmah objave - objasnio je on.

 

Vučić je istakao da će 29. aprila biti u Berlinu, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, na sastanku, na kojem su pozvani I Hašim Tači I Ramuš Haradinaj.

Ukazao je da će 29. i 30. aprila razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a da će posle toga zamoliti za dug razgovor predsednika Ruske federacije Vladimira Putina.

- Posle toga spreman da našem narodu na KiM predočim plan mera Srbije, sa ciljem da se ne ugrozi njihova pozicija na Kosovu - rekao je on.

Preneo je da je situacija u kojoj se nalazimo veoam teška, dodajući da su pritisci na Prištinu zapada nestali, podsećajući da Haradinaju najpre nije data viza za SAD, a sada boravi tamo, kao I da je bilo pritisaka zbog taksi, a sada svi govore samo o nastavku dijalog bez pominjanja taksi.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Nećete se igrati sa Srbijom ma koliko ste jaki. Možete da mi pretite skidanjem glave, protestima, krajem karijere. Mnogo sam se toga naslušao. Sve to možete da uradite, za mene je važnije da sačuvam obraz Srbije i ponos i dostojanstvo našeg naroda, pravo da postoji na KiM, da ima priliku i pravo da odlučuje gde će da živi - podvukao je Vučić.

On je istakao da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, zahvaljujući neodgovornom delovanju prištinskih vlasti i za njega ne uvek razumljivom delovanju velikih sila, pre svega zapadnih.

Vučić je podsetio da pet meseci traje teror nad Srbijom posle uvođenaj taksi od 100 odsto na robu koja ulazi iz centralne Srbije na Kosovo. Takođe je ukazao da već šest godina Albanci svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO, nisu ispunili, te dodao da su doneli odluku, suprotno svojim najvišim pravnim aktom, o formianju vojske.

- Doneli su i platformu koja je propraćena dva zakonska akta, koja je direktno protiv dijaloga. Traže, da podseim, da odgovaramo za zločine, posebno seksualne. Lažu da je 20.000 silovanih žena, jer kada su ponudili novac javilo se 250 Trazez dalje ratnu odštetu, kompenzaciju i neki poseban tribunal za Srbe koji su činili zločine. Pitao sam mnoge strane predstavnike šta još treba da radimo, vrata svojih domova da otvorimo da idu po kućama I otimaju šta hoće, da bi bili zadovoljni I mi srećni da je postignut mir - rekao je on.

 

Vučić je kazao da se u poslednje vreme događaju još neke stvari koje pokazuju bahatost i osionost Albanaca, koji neskriveno, pred očima sveta, rade na ujedinjavanju Albanaca, posebno Kosova i Albanije.

- Drugo, žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje, na drugačiji stav, da postoje samo oni koji bi rekli da su Haradinaj i Tači divni momci, koji su se borili za slobodu Kosova. Kao da je Teodosijević pobio 19 svedoka, a ne neko drugi. Zna čitav svet za izmišljeni masakr u Račku, koji je isfabrikovao bedni plaćenik Vilijem Voker koji i dalje radi za njih - rekao je on.

Vučić je kazao da žele da postoje samo oni Srbi koji bi služe njihovim interesima, koji nikada ne bi pomenuli državu Srbiju.

- Albanci za to imaju podršku SAD i drugih zapadnih sila i traže poslušnike koji nikada neće pomenuti Sbriju, koji bi da žive lepo sa Albancima, da im Kosovo bude otadžbina, da nemaju veze sa Srbijom. Zato im smeta Srpska lista koja hoće da radi i dogovara se sa svojom državom. Zbog toga se vodi kampanja protiv Srpske liste - rekao je on dodajući da su zbog toga raspisani izbori bez razgovora sa Srpskom listom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi