Redžep Tajip Erdogan,, Aleksandar Vučić, Srbija, poseta
Printscreen
Redžep Tajip Erdogan,, Aleksandar Vučić, Srbija, poseta

Printscreen

Redžep Tajip Erdogan,, Aleksandar Vučić, Srbija, poseta, Foto: Printscreen

* Predsednik Srbije ispratio je svog turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana

* Ispraćajem na aerodromu završena je njegova dvodnevna poseta Srbiji

* Predsednik Vučić pred ispraćaj na Instagramu je napisao srdačnu poruku

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić dočekan ovacijama, održao govor za pamćenje (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 08.10.2019. 16:23 - 08.10.2019. 18:00 Izuzetan događaj * Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i članovi predsedništva BIH prisustvovali su polaganju kamena temeljca za auto-put Beograd-Sarajevo * Svi prisutni lideri obratili su se građanima * Turski predsednik Erdogan i predsednik Vučić dočekani su ovacijama, a njihovi govori su pozdravljeni Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i članovi predsedništva BIH prisustvovali su polaganju kamena temeljca za auto-put Beograd-Sarajevo.

 

"Izražavam iskreno zadovoljstvo zbog vaše ponovne posete Srbiji i nadam se da ćete u budućnosti neuporedivo češće dolaziti u našu zemlju. Srećan put", napisao je Vučić na svom instagram nalogu "Budućnostsrbijeav", uz fotografiju sa aerodroma.

 

Prvog dana posete, pored sastanka dvojice predsednika, održana je sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, a razmenjeno je i potpisano devet sporazuma izmedu dve države. Održan je i Srpsko-turski poslovni forum na kome je učestvovalo više od 200 privrednika iz Turske, na kome je najavljena izgradnja industrijske zone kod Beograda sa 16 turskih kompanija.

Redžep Tajip Erdogan,, Aleksandar Vučić, Srbija, poseta

Printscreen

Redžep Tajip Erdogan,, Aleksandar Vučić, Srbija, poseta, Foto: Printscreen

 

Ranije danas održan je trilateralni samit Srbija-Turska-BiH, na kojem su učestvovali i članovi Predsedništva BiH, a lideri su zajednički položili i kamen temeljac za auto-put Beograd - Sarajevo.

BONUS VIDEO: Ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Alo.rs