Goran Vesić
Alo!
Goran Vesić

Alo!

Goran Vesić, Foto: Alo!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predstavnica Evropske investicione banke (EIB) Ana Solecki potpisali su danas sporazum o saradnji koji podrazumeva grant od 1,1 milion evra za projektovanje kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

HAOS NA AUTOKOMANDI Potpuni kolaps! Udes izazvao opštu havariju. NAJEZDA iznerviranih putnika iz autobusa i tramvaja po najvećoj VRUĆINI! (FOTO)

Vesić istakao je da je potpisivanje sporazuma veliki dan, ne samo za štanovnike leve obale Dunava, već i za ceo Beograd, jer trećina prestonice nema kanalizaciju.

"VAŽNO JE DA SRBI NA KOSMETU ZNAJU DA SRBIJA STOJI UZ NJIH" Vesić u znak podrške ugostio bajkere koji su krenuli na Kosovo i Metohiju!

On je objasnio da potpisivanje ugovora predstavlja grant, pomoć i donaciju EIB od 1,1 milion evra za projektovanje kanalizacije za naselja na levoj obali Dunava, kao i zapostrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacionih crpnih stanica.

On je pojasnio da je, pored ovog granta, EIB odobrila i kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, a da će Grad uložiti još 13 miliona iz sopštvenih sredstava, ali će ukupna investicija izgradnje kanalizacije u Borči, Ovči, Krnjači i Kotežu dostići oko 80 miliona evra.

"Projkekrovanje će se raditi u fazama i već u martu sledecehe godine možemo očekivati početak izgradnje kanalizacione mreže", rekao je Vesić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

VESIĆ ODLUČAN Kažnjavaćemo prevoznike koji ne uključuju klimu

Na levoj obali Dunava biće izgrađeno 80 kilometara kanalizacione mreže, a Vesić je dodao da u tom delu Beograda već postoji oko 30 kilometara kanalizacione mreze, ali da sve otpadne vode odlaze direktno u reku.

Dodao je i da u Beogradu ima više od 100 kanalizacionih ispusta u Savu i skoro 200 ispusta u Dunav, te da je glavni grad Srbije poslednji u Evropi koji ispusta kanalizaciju u reke, ali da je to je nasleđen problem koji aktelna vlast počinje da rešava.

BEOGRAĐANI SE IZNENADILI PRIZOROM NA KALEMEGDANU! Đilasovi genijalci su u taj deo parka pre 13 godina postavili veštački kamen i sve upropastili! A sada ćete se oduševiti (FOTO)

Predstavnica EIB Ana Solecki kaže da je u fokusu investicije te banke da se unapredi životni standard građana i da se obezbedi projektovanje kanalizacije.

Potpisivanju sporazuma u Skupštini grada prisutvovao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.