Zorana Mihajlović
Alo!
Zorana Mihajlović

Alo!

Zorana Mihajlović , Foto: Alo!

Gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, Mihajlovićeva je istakla da pored svih otežavajućih okolnosti u ovoj situaciji transport funkcioniše i da teretni saobraćaj kroz Srbiju nije upitan.

- Do sada, od 13. marta, u Srbiju je ušlo više od 32.000 teretnjaka, od toga polovina za potrebe i snabdevanje naše zemlje. Sistem u Srbiji funkcioniše, radimo 24 sata kako bismo prevashodno sačuvali živote građana i građanki i tako sačuvali našu zemlju, a s druge strane, i sve ostale službe i resori rade svoj posao kako bi snabdevanje teklo nesmetano -istakla je ona.

- Najaktivnije gradilište je na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, radi se i na Moravskom koridoru i na drugim auto-putevima, stanovi za službe bezbednosti se grade, poštujući sve mere opreza. Preporuka Ministarstva je da se radi gde god može, uz obaveznu zaštitu radnika, jer to će nam pomoći u danu posle za koji se pripremamo zajedno sa predsednikom Republike, koji je na čelu kriznog štaba za privredu - rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade još jednom je uputila apel svim kompanijama i udruženjima da se obrate Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa svojim predlozima kako bi zajedno napravili realan okvir izlaska iz ove teške situacije, a građanima da se pridržavaju svih preporuka Ministarstva zdravlja, jer na taj način čuvaju živote.

- Jedini zadatak svakog građanina i građanke je da slušaju preporuke struke i da ostanu kod kuće. Važno je da budemo jedinstveni i složni i da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna. Zdravlje je na prvom mestu, štiteći sebe, štitimo i sviju porodicu i svoju zemlju. Ponavljam, šta je par meseci naspram svega divnog što nas čeka! - rekla je Mihajlovićeva.

Komentari (1)

Радник

28.03.2020 06:11

Молим Вас не пуштајте возаче који долазе из иностранства да иду по нашим фирмама(чак и Италије),зар не могу да обезбеде друге да развозе по Србији?! Хвала