Mihajlović i Gojković
Tanjug Zoran Zestic
Mihajlović i Gojković

Tanjug Zoran Zestic

Mihajlović i Gojković, Foto: Tanjug Zoran Zestic

Mnogi su pomislili da je Gojkovićeva pod „tim nekim ženama“ zapravo podrazumevala ministarku građevine Zoranu Mihajlović, te da ju je indirektno prozvala. A sudeći po komentaru na izjavu Maje Gojković, izgleda da je to pomislila i sama ministarka...

- Neke žene koje vole da govore o ravnopravnosti polova padaju na ispitu zato što smatraju da je ravnopravnost polova dobar pi-ar, da je važno da izgovoriš nekoliko parola… A kada treba jedinstveno osuditi napad na jednu od žena, premijerku, onda da ćutiš - rekla je Gojkovićeva.

Pročitajte još:

Ministarka Zorana Mihajlović brzo joj je odgovorila:

- Moram primetiti da je malo čudno i nelogično da se neko na početku rečenice žali kako nema dovoljno „ženske solidarnosti“, dok od sredine iste rečenice napada neke svoje koleginice. Ali, neka svako priča šta god želi, samo neka i svojim konkretnim delima čini, kao što ja činim i za šta se zalažem, a to je da žene u Srbiji dobiju veća prava. Žene u Srbiji su to svakako zaslužile. I da dodam da sve ono što radi Vlada na polju rodne ravnopravnosti od Koordinacionog tela do toga da smo ogledni primer u svetu šta smo sve uradili - rekla je ministarka za „Alo!“.

Ovo nije prvi put da se ove dve visoke funkcionerke SNS-a peckaju izjavama. One su i pre samo nekoliko nedelja takođe pokazale da među njima postoji netrpeljivost.