Zoran Adamović: Sinoćni događaj je dokaz da Draganu Ðilasu i njegovim huliganima ništa nije sveto, pa čak ni promocija knjige sa humanitarnim karakterom

Reakcija na napad na Gorana Vesića

Zoran Adamović
Zoran Adamović, Foto: Privatna arhiva

 

Incident koji se sinoć dogodio nakon promocije knjige Gorana Vesića, kada su ljudi okupljeni na protestu koji je organizovala Ðilasova Stranka slobode i pravde nasrnuli na Vesića, a njegova "Knjiga o Beogradu" zapaljena, izazvao je brojna reagovanja i zabrinutost zbog poruke koje ovaj incident šalje u našu društvenu stvarnost.

Oglasio se Vesić nakon skandala koji su napravile pristalice opozicije: Inspiracija im bio Haradinaj! (VIDEO)

Ako su do večeras neki građani Srbije imali dilemu i nisu prihvatali to što smo politiku Dragana Đialasa nazivali nacističkom, imali su priliku da se večeras uvere da su oni iskreni i pravi naslednici nacista, napisao je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

Za Zorana Adamovića, člana Veća Skupštine grada Beograda sinoćni događaj je dokaz da, kako kaže, Draganu Ðilasu i njegovim huliganima ništa nije sveto, pa čak ni kada se organizuje promocija knjige sa humanitarnim karakterom, skrećući pažnju da je novac od prodaje knjige "Moj Beograd" trebalonamenjen biolesnom dečaku.

 

To je, navodi, dokaz kako oni doživljavaju demokratiju, solidarnost, kulturu, i kako "Ðilas i njegovi poslušnici brinu o građanima, a pre svega kako brinu o deci."

Cela Srbija je mogla da vidi da u njima nema trunke ljudskosti, da ih ne zanima ničija dobrobit, već samo vlastita pohlepa i interes, rekao je on i dodao da je uveren da će "pristojna i moderna Srbija nedvosmisleno osuditi ovakvo necivilizovano ponašanje Ðilasovih plaćenika".

Dušica Bojić: Knjige su se palile za vreme nacista

Jug Radivojević osudio spaljivanje knjige i incidente na promociji knjige Gorana Vesića

SVETISLAV BULE GONCIĆ O NASILJU ĐILASOVACA NA NA PROMOCIJI KNJIGE GORANA VESIĆA To je bio organizovani i uopšte ne spontani niti pravičan napad. To što se dešavalo bilo je vrlo ružno

BONUS VIDEO: Đilasove pristalice pokušale da linčuju Marka Ilića

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi