Miloš Zeman i Aleksandar Vučić
Tanjug/ Zoran Žestić
Miloš Zeman i Aleksandar Vučić

Tanjug/ Zoran Žestić

Miloš Zeman i Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Predsednik Češke Miloš Zeman bio je u dvodnevnoj poseti Beogradu, a zvanični razgovori dvojice predsednika i delegacija održavali su se juče, kao i potpisivanje bilateralnih sporazuma, te Srpsko-češki poslovni forum. Ipak, dvojica zvaničnika imali su i neformalne susrete koji su posebno zanimljivi javnosti.

U zvaničnom delu posete, ministri Srbije i Češke su u okviru posete delegacije te zemlje potpisale dva sporazuma o saradnji, u prisustvu dvojice predsednika. 

Pročitajte još:

Predsednik Češke Miloš Zeman je tokom posete Beogradu istakao da veoma voli Srbiju i srpski narod.

- Svaki političar treba da prvo brani interese svoje države, a ne da bude marioneta stranih vlasti. Iskreno cenim prijateljstvo između srpskog i češkog naroda, a upravo zbog toga, iako o tome često ne govorim, primio sam Emira Kusturicu koji je studirao u Češkoj, i na osnovu preporuka važnih čeških ličnosti, dodeliću mu medalju za zasluge 28. oktobra - rekao je Zeman i dodao da je to simbol nagrade za sve Srbe koji su studirali u Češkoj Republici.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Država koju predvode ratni zločinici ne bi trebalo da se nalazi u zajednici demokratskih zemalja - dodao je Zeman govoreći o stavu haškog tribunala o tzv. Kosovu.

Predsednik Zeman je rekao da mu je Vučić tokom susreta rekao da su naše zemlje blizanci, sa čim se složio.

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mnogo toga nam je zajedničko i još jednom bih hteo da se zahvalim Srbiji jer su stali na našu stranu kada smo bili okupirani, mi imamo šta da otplaćujemo i zbog toga samo ovde rekao je Zeman i dodao da privrednike niko ne može da primora da dođe ako oni to ne žele - kazao je Zeman juče.

Ono što građani nisu mogli da vide jeste to da su iza kulisa sastanaka dvojica predsednika uživala u neformalnim razgovorima. Predsednik Zeman je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici podelio sa javnošću šta je poklonio srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i kako je on reagovao na te poklone.

- Mislim da sam poklonio predsedniku Vučiću stvari koje su mu se dopale. Dao sam mu češke proizvode, PRIM sat i pištolj CZ 75 SPO1 iz češke proizvodnje - napisao je češki predsednik uz fotografije.

Predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je njegov češki kolega došao u dvodnevnu posetu Beogradu i iskazao poštovanje srpskom narodu.

Bosa htela da digne ruku na sebe, a onda se desilo čudo! Slavi dan kad je ostala živa!

AUTOR: Alo.rs/Republika/I.L. DATUM I VREME: 12.09.2019. 07:41 Iz Melburna došla na patrijarhov grob! Patrijarh Pavle, Foto: EPA * Da je živ patrijarh Pavle bi sada napunio 105. godina * Mnogi vernici su u teškim trenucima upravo od njega tražili pomoć i kako sami kažu duguju mu večnu zahvalnost * Bosa Vojvodić došla iz Melburna na patrijarhov grob Da je živ, patrijarh Pavle bi sada napunio 105.

- Imao sam čast da razgovaram sa iskrenim prijateljem Srbije, i iskrenim prijateljem našeg naroda, predsednikom Češke Milošem Zemanom. Želim mu da još puno godina sačuva svoj blistavi um i reputaciju čoveka koji misli svojom glavom i u uinteresu svoga naroda, a ne u interesu dnevne politike najmoćnijih sila - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

 

Komentari (4)

Bojana

12.09.2019 13:13

Pravo pokloni s obzirom na to da se predsednik svom snagom junaka bori za svoju zemlju, a pri tom gleda da je u sto kracem vremenu uzdigne!

Deki

12.09.2019 13:20

Хвала на свему!

Dacha

12.09.2019 13:27

Zeman je pokazao da je veliki prijatelj srpskog naroda i da izuzetno ceni naseg predsednika.

Helena

12.09.2019 13:31

Jako lep poklon.